PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cicle de conferències sobre els treballs arqueològics a jaciments del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

La primera conferència es farà el dijous, 10 d’octubre, i serà retransmesa en directe Cicle de conferències sobre els treballs arqueològics a jaciments del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Les conferències faran referència a diversos jaciments, les excavacions dels quals han aportat resultats molt rellevants científicament i amb fortes conseqüències en política patrimonial (com és el cas de la Cova Simanya Gran). Tots aquests jaciments (Cova de les Ànimes, Cova de la Canal o també anomenada Simanya Nova) tindran conseqüències científiques de mitjà i llarg abast gràcies a una estratègia de treball constant, més que com a fruit de troballes d’impacte rellevant.

Un tercer tipus de jaciment, les cistes del Coll d’Eres, permetrà fer una revisió i actualització de discursos i hipòtesis sobre les bases de la història de Catalunya en general i del Vallès en concret.

La primera conferència es farà el proper dijous, 10 d’octubre, a les 18.30h sobre els treballs a la Cova Simanya Gran de Sant Llorenç Savall amb els seus descobriments, entre els quals destaquen 54 elements ossis neandertals (3-4 individus) i 3 representacions d’art parietal paleolític. Aquesta primera  sessió anirà a càrrec del doctor Juan Ignacio Morales Hidalgo i l’arqueòloga Miriam Sales Altès.

La segona conferència, el 24 d’octubre, tractarà les sis campanyes de rehabilitació i revisió fetes sobre l’extraordinari jaciment de la Cova de les Ànimes de Matadepera.

El 14 de novembre tindrà lloc la tercera conferència, que presentarà els resultats de les vuit campanyes realitzades a la Cova de la Canal i la quarta, el 28 de novembre, presentarà els resultats de les intervencions fetes al conjunt de les cistes visigòtiques del Coll d’Eres.

El cicle inclou una excursió cultural, que es durà a terme el diumenge, 24 de novembre, en la qual es visitaran dos dels jaciments que seran exposats: la Cova Simanya i les cistes visigòtiques del Coll d’Eres. Per a inscripcions cal trucar al telèfon: 93 727 85 55 (places limitades). Les conferències seran retransmeses en directe pel canal Instagram Live @museuhistoriasabadell.