PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell posa en marxa un nou taller per promoure l’activitat física entre les persones grans amb hàbits de vida sedentaris

Les sessions es duen a terme al Complex Alexandra Sabadell posa en marxa un nou taller per promoure l’activitat física entre les persones grans amb hàbits de vida sedentaris

El taller, que ha començat aquest dijous 3 d’octubre, es realitza a les instal·lacions municipals del Complex Alexandra i tindrà una durada de 12 sessions, d’una hora per setmana. Hi participen una dotzena de persones de més de 65 anys, totes amb un estil de vida sedentari i sense costum de participar en activitats.

L’enfocament d’aquest taller presenta dos aspectes diferenciadors. D’una banda, posa el focus en el gaudi i les relacions personals com a principal estratègia, per aconseguir el manteniment de la pràctica de l’activitat física al llarg del temps. D'altra banda, el disseny de les sessions té en compte les capacitats, aspiracions i interessos de les persones participants.  

Així, es proposaran activitats com memoritzar passos de ball o exercicis amb bandes elàstiques, pilota, etc. El taller, a càrrec d’una terapeuta ocupacional i una psicòloga de la Fundació Salut i Envelliment UAB, inclourà sessions a l’interior i a l’exterior de l’equipament.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte Join4joy, finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, on participen entitats de cinc països europeus (Alemanya, Dinamarca, Espanya, França,  Itàlia). El seu objectiu és dissenyar, provar i avaluar intervencions innovadores perquè les persones grans sedentàries gaudeixin de l’activitat física des d’una perspectiva socialment inclusiva.