PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els centres municipals d’empreses arriben al 90% d’ocupació

Entre els dos equipaments hi ha allotjades 58 empreses i hi treballen més de 200 persones Els centres municipals d’empreses arriben al 90% d’ocupació

Segons l’estudi realitzat entre una mostra de les empreses allotjades, el 97% considera que l’espai que ocupen actualment s’ajusta perfectament a les seves necessitats. Pel que fa a les mesures de suport que reben en aquests equipaments municipals, el 100% de les empreses les troben adequades. En primer lloc, es valora satisfactòriament els preus de l’allotjament i altres elements positius que destaquen són l’acompanyament continuat de l’equip de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa als dos centres, tant a nivell d’assessorament personalitzat com de formació, networking i la possibilitat d’assistir i participar en esdeveniments del món empresarial.

De fet, els equipaments permeten la utilització dels espais amb l’opció de rebre assistència i assessorament tècnic i la prestació d'uns serveis comuns per cobrir les necessitats bàsiques de projectes que s’estan gestant, de noves empreses durant els primers anys de vida o bé d’empreses en fase de consolidació, mitjançant el pagament d'un preu públic. Les autoritzacions d’ús  poden oscil·lar entre els 2 i els 8 anys en funció de la tipologia de l’empresa.

Com indica el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas,

“ambdós centres són  referents en l'activitat emprenedora i de treball empresarial a la ciutat, on 216 empreses han pogut néixer i créixer fins al moment, des d’on es promou la col·laboració entre les pròpies empreses residents i alhora permeten la dinamització de l’activitat empresarial de la zona on s’ubiquen”.

Per la seva banda, el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, ha afegit que

“l’objectiu és incrementar si és possible l’ocupació dels centres. Per això, fins i tot s’ha posat a disposició un nou despatx de lloguer a Can Roqueta. Alhora l’objectiu és  dinamitzar els espais de coworking i incubació, així com la resta d’espais complementaris que tenen al seu abast totes les empreses de la ciutat com ara l’auditori, sales de reunions o sales de formació”.

El fet que aquests centres combinin diferents formats d'espai i alhora allotgin des de projectes d'incubació (sales per a projectes universitaris o de recerca, com a pas previ a la creació d’una empresa) fins a empreses ja en fase de consolidació, li atorga un atractiu clar per a possibles noves implantacions. Les possibilitats de contactes per al desenvolupament de negoci que obren aquests centres es donen gràcies a aquesta polivalència de l'espai per generar esdeveniments d’interès.

Espais d’allotjament

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (Av. de Can Bordoll, 119, Sabadell) consta de 15 naus industrials de 250 m2, 23 despatxos d’entre 10m2 i 100 m2, 2 sales de coworking i 1 sala d’incubació. Per la seva part, el Centre de Promoció Empresarial (c. de les Tres Creus, 236), situat al costat de la Fira Sabadell, consta de 13 despatxos de 16m2 a 40m2 i una sala de coworking per a projectes empresarials individuals.

En els 2 centres hi ha diversos espais complementaris, com sales d’actes, de reunions i de formació per llogar a tot tipus d’empreses (allotjades i externes), amb condicions especials per a les empreses allotjades.

Per a més informació es pot contactar amb l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (Edifici Vapor Llonch: Ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell) trucant al 93 745 40 91 o adreçant un correu electrònic a promoempresa@ajsabadell.cat.