PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Focus Week de Manifesta 15 mostra la riquesa cultural i la història de Sabadell

La seu itinerant de la biennal d’art aterra a la ciutat de l’1 al 6 d’octubre La Focus Week de Manifesta 15 mostra la riquesa cultural i la història de Sabadell

Durant aquests dies la programació cultural de la ciutat s’ampliarà amb diferents activitats i esdeveniments organitzats en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell. Aquesta seu itinerant, construïda en col·laboració amb els estudiants de l’IAAC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya), funciona com a hub cultural i espai comunitari.

L’objectiu d’aquesta setmana temàtica és posar en relleu el potencial artístic i cultural de la ciutat. És per això, que s’oferiran fins a una desena d’activitats que s’inauguraran aquest dimarts,1 d’octubre (18 h), amb la presentació del programa Manifesta15 i de les exposicions i actes vinculats a la mostra d’arts visuals “Gris Plom”. Tancarà la sessió el concert de nara is neus. La programació es completarà amb cinema, visites guiades, tallers familiars, taules rodones i conferències previstes al llarg de la setmana.

Els sons de la ciutat

El dimecres, de 16.30 h a les 18 h al passeig de la Plaça Major, la biennal proposa conèixer els sons de la ciutat. La proposta, adreçada a totes les edats, permetrà explorar el medi urbà a través del so, convertir-lo en una expressió artística i crear la banda sonora de Sabadell.

«Òxid de Plom. Ballar sobre la Taula» és el nom de l’exposició que s’inaugurarà dijous a Sis Galeria (19 h). Una mostra, comissariada per Oriol Vilapuig en col·laboració amb NauEstruch de L’Estruch, a la qual precedirà una taula rodona amb els artistes de la mateixa (17 h) a la seu mòbil de Manifesta 15.

El cine experimental ocuparà la tarda de divendres (18.30 h), a l’Acadèmia de Belles Arts. La sessió inclou la projecció de diferents pel·lícules de Pere Balsach i Tomàs Pladevall. A continuació hi haurà un col·loqui entre Maria Josep Balsach, historiadora de l’Art i directora de la Càtedra Art i Cultura Contemporànies de la Universitat de Girona, el cineasta Tomàs Pladevall i Sergi Álvarez Riosalido, cocurador de “Gris Plom”. Amb aquesta activitat es vol recordar i reivindicar el llegat del cine experimental català. El mateix divendres, a l’Acadèmia de Belles Arts, tindrà lloc una performance de Laia Estruch amb Quico Pi de la Serra. Per la seva banda, el Cafè d’Artistes dels divendres, de les artistes residents a NauEstruch de l’Estruch es traslladarà a la seu mòbil per posar en comú els projectes que s’estan desenvolupant a la fàbrica de creació.

Poema comunitari

Les activitats del cap de setmana s’inauguraran amb un poema comunitari a la seu mòbil de Manifesta 15 (10 h). Qui vulgui podrà participar d’aquest esdeveniment artístic i participatiu, consistent en la creació d’un mural comunitari artístic en forma de poema gràfic. L’objectiu és explorar temes com ara el benestar personal i comunitari o la convivència. No cal inscripció prèvia i les persones interessades s’hi poden afegir a l’activitat en qualsevol moment al llarg del matí.

L’arquitectura també serà la protagonista del matí de dissabte. De les 10 h i les 12 h es podrà participar en un itinerari, organitzat pel Museu d’Art de Sabadell i el Col·legi Oficicial d’Arquitectes de Catalunya (COAC). El propòsit d’aquesta iniciativa és explorar casos d’estudi que fomenten el diàleg entre edificis singulars i el seu entorn immediat. L’itinerari el guiarà l’arquitecte Josep Lluís Gorina. El punt de sortida serà l’Hotel Suís, ubicat al carrer Indústria, 59, . A la tarda (16 h i 18 h) s’oferiran dos itineraris guiats, un en anglès i un altre en català, a partir d’una narrativa totalment arrelada a la realitat de la ciutat.

Taller familiar  “Contes errants”

El diumenge (10 h) la seu itinerant convidarà les famílies a participar en un taller artístic, amb nens a partir de 5 anys, que s’impartirà en català, castellà i anglès. Amb aquesta activitat, batejada com a “contes errants”, es compartiran històries que es posaran en circulació perquè altres persones puguin aprendre’n

La Focus Week es tancarà amb “Tàpies. Símbols, creus i altres derives” (12 h). Una conferència a càrrec de Glòria Picazo i Amador Vega, emmarcada al cicle de diàlegs “Tàpies. Art i Territori” pertanyen a l’Any Antoni Tàpies. L’activitat tindrà lloc a la seu itinerant de la biennal. Diumenge a les 17.30 hi ha la trobada amb motiu de la projecció del resum audiovisual de les tres sessions realitzades per l’Assemblea Metropolitana Manifesta 15.