PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Nova ordenació del Ripoll per facilitar la implantació d’indústries

Nova ordenació del Ripoll per facilitar la implantació d’indústries

En aquesta segona aprovació inicial s’han incorporat alguns ajustos a la definició de la xarxa viària de l’àmbit del Ripoll per permetre la implantació de tres noves rotondes que han de contribuir i ajudar a millorar la mobilitat al llarg del Ripoll i també dels accessos a la ciutat i del barri de Torre-romeu.

Els objectius principals de la modificació del Pla són simplificar la normativa perquè la indústria pugui instal·lar-se en aquesta zona, actualitzar les exigències de sostenibilitat a les noves activitats, augmentar els usos compatibles amb la indústria al riu, afavorir una millor integració de les intervencions en l’entorn del Ripoll i permetre la implantació de les tres noves rotondes en la xarxa viària del riu.

L’àmbit de la modificació engloba tant les zones industrials del Ripoll com les zones qualificades com a terciàries. També s’hi inclou el sòl necessari per poder fer les millores de la xarxa viària, amb la implantació de les rotondes a la confluència de la ctra. de Caldes amb el camí de Ca la Daniela; a sota de l’àmbit de la Ca la Paula a la confluència del camí de Torre-romeu i el camí de Can Quadres; i a la confluència del camí de Torre-romeu i la rda. de l’Ebre, a través de la qual es farà l’accés al vial del riu Ripoll (en el seu tram sud).

Els canvis plantejats a la normativa obeeixen, sobretot, a la necessitat d’actualitzar la regulació dels sòls industrials i terciaris del Ripoll per incrementar l’activitat en aquesta zona. La singularitat de l’àmbit del riu, la seva situació i la connexió que té amb les principals vies de comunicació, les seves característiques i una regulació normativa complexa hi han limitat la implantació d’activitats.

Les activitats que vulguin instal·lar-se en aquest àmbit hauran de complir amb criteris de sostenibilitat actualitzats, necessaris en un context de valor ambiental com és el del riu Ripoll. Així mateix hauran de tenir en compte la qualitat del paisatge.

Pel què fa a la regulació dels usos admesos, s’incrementen els usos compatibles de la zona industrial del Ripoll incloent-hi usos dotacionals i terciaris per complementar i diversificar els usos industrials existents. S’admetrà que pugui destinar fins al 49% del sostre màxim previst a aquests nous usos compatibles, garantint sempre que es mantingui el caràcter industrial dominant de l’àmbit.