PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Ple del mes de juliol aprova definitivament el Pressupost i les Ordenances Fiscals de 2013 i el conjunt de noves mesures que s’impulsaran en matèria d’habitatge

El Ple municipal del mes de juliol va aprovar ahir de manera definitiva la proposta d’Ordenances fiscals i reguladores de preus públics per al 2013...

El Ple municipal del mes de juliol va aprovar ahir de manera definitiva la proposta d’Ordenances fiscals i reguladores de preus públics per al 2013. La proposta es va aprovar per majoria amb els vots a favor del PSC. Els grups de CiU, PP i el regidor no adscrit Antonio Vega s’hi van abstenir i ES, ICV i EUiA hi van votar en contra. També el Ple va decidir ahir inadmetre com a reclamacions al Pressupost General per a l’exercici de 2013, les presentades amb data 27 de maig de 2013 pel Grup Municipal d’Esquerra Unida i Alternativa a l’Ajuntament de Sabadell. La inadmissió es va aprovar per majoria amb els vots favorables del PSC, CiU i PP i l’abstenció d’ES, ICV, EUiA i el regidor no adscrit Antonio Vega.  Amb el debat sobre aquest punt de l’ordre del dia, el Pressupost 2013 va quedar automàticament aprovat de forma definitiva.

Pel que fa a les ordenances fiscals i reguladores de preus públics, la proposta que es va portar ahir al Ple ha inclòs algunes modificacions respecte l’aprovada de forma provisional el 17 de maig i després d’haver estudiat les al·legacions presentades. Així, a proposta de CiU i del PP, la bonificació de la taxa de residus per a aquelles empreses que tributen per l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), s’estableix en el 25%. D’altra banda, s’ha acceptat una modificació a proposta de CiU, per tal d’ampliar la gratuïtat de la taxa de centres cívics a aquelles activitats organitzades per entitats sense ànim de lucre que suposin un benefici per a la col·lectivitat.

Aquestes modificacions se sumen a altres realitzades abans del 17 maig a petició de diferents grups municipals, entitats o col·lectius. Com a norma general per al 2013, la proposta d’ordenances fiscals i reguladores de preus públics proposa un increment general per a la major part de les ordenances del 3%. Tot i això, als impostos, taxes i preus públics generats a 1 de gener no s’aplicaran les modificacions. És el cas de l’impost de vehicles, la taxa de residus, la taxa de guals, l’IAE o l’IBI. Això no obstant, el cas de l’IBI és especial, atès que la normativa estatal vigent obliga els ajuntaments a aplicar un tipus mínim del 0,6.

Pel que es refereix al Pressupost municipal aprovat ahir de forma definitiva, es tracta d’una proposta amb marcat caràcter social, que reforça les polítiques de suport a les persones que ho necessiten i als més afectats per l’actual conjuntura econòmica. També aposta per donar suport als ciutadans i ciutadanes amb problemàtiques relacionades amb l’habitatge i a favor de l’ocupació i la competitivitat. Tot plegat amb la voluntat de mantenir uns serveis públics i uns espais públics de qualitat. Alhora, i en coherència amb la situació actual de les administracions públiques, el pressupost s’ha configurat des de la responsabilitat, la racionalització de la despesa, l’eficiència i la solvència, amb l’objectiu d’aconseguir una proposta austera i al mateix temps social.

El pressupost de despeses de l’Ajuntament per al 2013 serà de 160,8 milions d’euros, un 6,12% menys que l’any anterior. La priorització de les polítiques socials al pressupost es veu reflectida en mesures com l’increment dels ajuts per a menjadors escolars i per a la compra de llibres.  Així mateix, puja en 250.000 euros la dotació per ajudar les famílies amb risc d’exclusió en el pagament d’un habitatge de lloguer social i es destinaran 271.000 euros per ajudar famílies desnonades de la seva vivenda habitual a fer front a la plusvàlua. També hi destaca un pla de foment de l’ocupació, amb una previsió total de 700.000 euros, que en aquest pressupost es concretarà en 200.000 euros. Pel que fa al pressupost d’inversions, la previsió per al 2013 és de 7,2 milions d’euros.

Mesures en l’àmbit de l’Habitatge

Un altre dels temes que es va debatre durant la sessió plenària d’ahir va ser l’aprovació del document La política municipal d’habitatge: accions i estratègies prioritàries en el context actual. El document, presentat fa unes setmanes, s’ha debatut en diferents àmbits, amb la voluntat de cercar el màxim consens en una qüestió d’especial interès ciutadà com és l’habitatge. És per això que la proposta que ahir es va sotmetre a consideració del Ple i que es va aprovar per majoria amb els vots a favor de PSC, CiU i el regidor no adscrit; en contra d’EUiA i l’abstenció del PP, ES i ICV, contemplava diverses modificacions respecte la proposta inicial, que s’han incorporat després d’analitzar les aportacions presentades per diferents grups polítics municipals i també per diverses entitats econòmiques i socials en el marc del Consell Assessor de l’Habitatge.

El document final compta amb un total de 36 mesures (inicialment eren 32) i suposarà dedicar més de 7 milions d’euros entre 2013 i 2015, dels quals un 80% seran d’aportació municipal. Entre els canvis respecte la proposta inicial, s’ha incrementat fins a 200 la previsió d’habitatges que les entitats financeres podrien aportar per a finalitats socials en els propers dos anys.

Nou director o directora de Ràdio Sabadell

També durant el ple es va debatre el nomenament del director o de la directora de la societat municipal Comunicacions Audiovisuals de Sabadell S.L.U (Ràdio Sabadell 94.6). Durant la sessió, es van votar els dos candidats millor situats després de tot el procés d’elecció, Manuel Garrido Martínez i Montserrat Pérez Creus. Cal recordar que per ser nomenat, el candidat o candidata necessitava comptar amb, com a mínim, dos terços de les votacions del plenari.

La votació de Manuel Garrido Martínez com a director de Ràdio Sabadell va comptar amb un total de 15 vots a favor i 11 en contra. Les votacions van ser:

·       A favor: PSC i PP

.       En contra: CiU, ES, ICV i EUiA

·       Abst.:regidor no adscrit

La candidatura de Montserrat Pérez Creus per dirigir Ràdio Sabadell va comptar amb un total d’11 vots a favor i 15 en contra. Les votacions van ser:

·       A favor: CiU, ES, ICV i EUiA

·       En contra: PSC i PP

·       Abst.:regidor no adscrit

Fruit d’aquesta votació, l'Ajuntament remetrà al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) l'expedient de nomenament del director de Ràdio Sabadell.

Altres punts tractats durant la part resolutiva del Ple van ser: 

·        Modificar l’acord del ple de 4 d’octubre de 2011 sobre determinació i composició de les Comissions Informatives. Aprovat per unanimitat

·        Ratificar el Decret núm. 5015/2013 que aprova la integració de l'Ajuntament de Sabadell en el Patronat de la Fundació Especial Antiga Caixa de Sabadell 1859. Aprovat majoria.

·       A favor: PSC, CiU, PP, ES

·       En contra: ---

·       Abst.: ICV, EUiA

·        Aprovar la classificació de les ofertes presentades en el procediment obert del contracte administratiu de gestió de serveis públics, en la modalitat de concessió, anomenat Gestió del servei escolar de menjador als centres adherits a la gestió unificada. Aprovat per majoria.

·       A favor: PSC

·       En contra: ---

·       Abst.: CiU, PP, ES, ICV, EUiA i el regidor no adscrit

·        Aprovar la renovació de l'Ajuntament de Sabadell com a patró en el Patronat de la Fundació Privada de l'Esport, i designar-ne representant. Aprovat per majoria.

·       A favor: PSC

·       En contra: ES i EUiA

·       Abst.: CiU, PP, ICV i regidor no adscrit

 ·        Aprovar l'expedient de contractació, per procediment obert: Serveis de neteja d’equipaments municipals. Aprovat per majoria

·       A favor: PSC

·       En contra: ES i EUiA

·       Abst.: CiU, PP, ICV i regidor no adscrit

·        Aprovar la modificació de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal objecte de protecció. Aprovat majoria

·       A favor: PSC, ES

·       En contra: --

·       Abst.: CiU, PP, ICV, EUiA i el regidor no adscrit

 ·        Aprovar la modificació de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Sabadell per a l'exercici 2013. Aprovat per majoria

·       A favor: PSC

·       En contra: ES, ICV, EUiA i regidor no adscrit

·       Abst.: CiU i PP

 ·        Aprovar el text del Conveni entre l'Ajuntament de Sabadell i l'Agrupació de Defensa Forestal Sabadell ADF per l'atorgament d'una subvenció directa, a efectes de col·laborar en la prevenció i la lluita contra els incendis forestals per al període 2013. Aprovat per unanimitat

.        Aprovar la renúncia de l'Ajuntament de Sabadell com a membre de Secció de la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) Red de Gobiernos Locales + Biodiversitat 2010. Aprovat per majoria

·       A favor: PSC, CIU, PP i regidor no adscrit

·       En contra: ---

·       Abst.: ES, ICV i EUiA

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar per unanimitat la proposició del grup municipal d'EUiA a favor de garantir el dret que tots els nens i nenes de Sabadell facin 3 àpats diaris.

De la mateixa manera el Ple va aprovar per unanimitat la proposició del grup municipal d'ICV per reduir la contaminació acústica de Sabadell amb mesures concretes i immediates.

A més, la sessió plenària del mes de juliol també va aprovar per unanimitat una proposició del grup municipal de CiU sobre les participacions preferents.

Consultar acords proposició d’EUiA per garantir el drets que tots els nens i nenes de Sabadell facin 3 àpats diaris

Consultar acords proposició d’ICV per reduir la contaminació acústica de Sabadell

Consultar acords proposició de CIU sobre les participacions preferents