PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els municipis de l’Arc Metropolità reclamen més mesures per garantir la seguretat i el civisme

Els municipis de l’Arc Metropolità reclamen més mesures per garantir la seguretat i el civisme

L’Espai Mataró Connecta de la capital del Maresme ha acollit aquest divendres la reunió del Comitè Executiu de l’Arc Metropolità de Barcelona, centrada a definir una estratègia que permeti millorar la seguretat i el civisme a les ciutats que formen part de l’Arc.

En el marc d’aquesta trobada, els alcaldes i alcaldesses han aprovat la resolució “L’aposta de l’Arc Metropolità per unes ciutats segures i cíviques”. Mitjançant aquest text, els alcaldes i alcaldesses han traçat una estratègia conjunta en matèria de seguretat i volen mostrar la seva voluntat d’actuar davant dels problemes que generen sensació d’inseguretat entre la ciutadania, com són l’increment de la multireincidència dels petits delictes, l’incivisme i les ocupacions conflictives.

Per una banda es reclamen canvis al Codi Penal per acabar amb la multireincidència delictiva i les ocupacions. Els alcaldes i alcaldesses consideren que calen modificacions legals que comportin el compliment de les penes imposades i, d’aquesta manera, dissuadir la petita delinqüència i acabar amb la sensació d’impunitat que generen la multireincidència i les ocupacions.

Per altra banda, els municipis de l’Arc també demanen al Departament d’Interior la renovació dels convenis de col·laboració entre les policies locals i el Cos de Mossos d’Esquadra. Aquests convenis es van formular fa 20 anys i no s’han actualitzat, i els alcaldes i alcaldesses consideren que s’han de revisar per millorar l’efectivitat i eficàcia de la tasca policial. Aquesta actualització també permetria reforçar els òrgans de coordinació, col·laboració i cooperació entre les administracions i els respectius cossos de policia. En aquest sentit, els municipis de l’Arc prenen el compromís per refermar les seves polítiques de col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra com a principal via de resolució de conflictes.

Segons ha destacat la presidenta de l’Arc i alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez Martínez, la resolució aprovada aquest matí a Mataró

“ha servit per establir la nostra estratègia per a la millora de la seguretat integral dels nostres municipis”.

En definitiva, segons ha detallat Martínez,

“la millora passa per reclamar la dotació de més eines per a les policies locals, millorar la coordinació i col·laboració dels cossos policials del sistema de seguretat pública de Catalunya, modificar l’ordenament jurídic i posar a disposició de la ciutadania d’eines més eficaces per contactar amb la policia”.

Tot plegat, ha conclòs,

“per millorar la sensació de seguretat dels ciutadans i ciutadanes dels nostres municipis”.