PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Vapor Buxeda Vell exhibeix les obres d’artistes participants a la Biennal Manifesta 15

Sabadell participa en aquesta biennal nòmada d’art internacional del 8 de setembre al 24 de novembre El Vapor Buxeda Vell exhibeix les obres d’artistes participants a la Biennal Manifesta 15

El Vapor Buxeda Vell és la seu a Sabadell d’aquest esdeveniment, formant part d’un dels seus tres clústers o àmbits temàtics i geogràfics: “Cuidar i cuidar-nos”. Enclavat a la serra de Collserola i estenent-se cap al Vallès, el clúster “Cuidar i cuidar-nos” emfatitza el poder curatiu de la cultura i la importància de tenir cura de nosaltres mateixos, dels altres i del medi ambient. Formen part d’aquest àmbit Sant Cugat –com a seu central–, Terrassa, Granollers i Sabadell.

La selecció d’obres dels artistes que es podran visitar a Sabadell està estretament relacionada amb la temàtica del clúster. Així, al Vapor Buxeda Vell, s’hi troben les obres Olho da Rua, de Jonathas de Andrade; Transversals/Black Metamorphosis, de Lamin Fofana; Inside the Blooming Surface, de Tanja Smeets, i “Women’s work is Never Done” Lara Schnitger. (Més informació sobre els artistes i les obres).

L’horari d’exposició al Buxeda Vell serà a partir del dia 8 de setembre, de dimarts a dijous de 16 a 20 h i, dissabtes i diumenges, de 10 a 20 h. No cal entrada.

Focus Week i Manifesta 15 +

Cada una de les seus tindran al llarg de l’esdeveniment una “focus week”, una setmana temàtica que posarà el focus en cada una de les ciutats de la biennal. Permetrà descobrir la riquesa cultural i la història de cada ciutat i es desplegarà el programa local de l’esdeveniment, anomenat Manifesta 15 +. A Sabadell, la “focus week” tindrà lloc entre l’1 i 6 d’octubre.

Durant una setmana, la seu Itinerant de Manifesta 15 prendrà l’espai públic de passeig de la Plaça Major i proposarà una sèrie d’activitats, itineraris, trobades i moments participatius per compartir el programa artístic de la biennal i activar una programació local de caràcter intergeneracional. Es presentarà el programa d’exposicions i activacions vinculat a Gris Plom i es tancarà amb un concert obert.

Gris Plom tindrà un protagonisme important, en la programació Manifesta15+. Destaca la presentació del projecte Binomis, una activitat conduït per un grup d’artistes de la ciutat organitzats en tres binomis en diàleg entre si. Tres equips responsables d’articular formes de mediació, participació i acció obertes a la multiplicitat lingüística i a la diversitat cultural i ètnica de la ciutat. També en el marc de les activitats de Gris Plom, Manifesta15+ inclou la taula rodona «Òxid de Plom. Ballar sobre la Taula», que pretén posar en comú diferents treballs i maneres de fer d’un cercle de joves autores i autors que operen i circulen en l’àmbit de Sabadell.

Altres propostes de la “focus week” són tallers sensorials, itineraris i projectes performàtics.