PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Festa Major consolida la cultura popular i posa en valor el patrimoni de la ciutat

La Festa Major consolida la cultura popular i posa en valor el patrimoni de la ciutat

Les activitats tradicionals que formen part del programa inclouen la Cercavila de Festa Major, el Seguici de cloenda, la Jornada Castellera, el Ball de la Bola, les Sardanes i les Havaneres.

En aquesta edició, el seguici de cloenda de la Festa Major es celebrarà novament a la plaça de Sant Roc el dilluns 9 de setembre. El Correfoc infantil i la Cercavila de bèsties tindran lloc el dissabte, mentre que el Correfoc de Festa Major serà diumenge a la nit, culminant amb el sostre de foc a la plaça del Mercat. A més, les exposicions de figures i vestuari del seguici festiu es podran visitar al Casal Pere Quart i a la Casa Duran.

Dansa tradicional

Dissabte a les 11 h es realitzarà un taller de sardanes a la plaça del Gas, seguit d'una ballada a càrrec de la Cobla Contemporània. Les sardanes tornaran a la nit a la plaça de les Dones del Tèxtil amb la Cobla Sabadell. Diumenge 8 de setembre, la plaça del Gas acollirà una altra jornada sardanista amb la Cobla Jovenívola, i dilluns, la Cobla Nova Vallès tancarà les actuacions sardanistes a la plaça de les Dones del Tèxtil. El Ball de la Bola de diumenge a la plaça de Sant Roc completarà el programa de danses tradicionals.

Cercaviles

Les cercaviles seran un altre atractiu de la festa. El Seguici d’Inici de Festa Major, el divendres 6, obrirà les celebracions amb una cercavila que sortirà del Casal Pere Quart i acompanyarà el Penó fins a l'Ajuntament. Dissabte tindrà lloc la cercavila de Festa Major, que acabarà a la plaça de Sant Roc amb els tradicionals Versots. Diumenge, la Galejada dels Trabucaires despertarà la ciutat a partir de les 9 h.

Patrimoni cultural

Durant els dies de Festa Major, els visitants podran gaudir de rutes guiades pel centre històric de la ciutat, descobrint edificis emblemàtics com el campanar de Sant Fèlix, la Torre de l'Aigua, els museus municipals o l’Arxiu Històric, entre molts altres.

Els dies de Festa Major l’Oficina de Turisme ubicada a la Casa Duran estarà oberta en horari de 10 a 14h i de 16 a 20h. Aquí també es pot obtenir tota la informació sobre visites guiades, itineraris i portes obertes als equipaments de la ciutat.