PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Junta de Portaveus aprova per unanimitat una proposició per donar suport institucional a la candidatura de les Forques de Can Deu per a la cercavila del gener de 2014 a Londres

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una proposició dels grups municipals del PSC, ENTESA, ICV, CiU, PP i EUIA per donar suport institucional a la candidatura de les Forques de Can Deu per a la cercavila del gener del 2014 a Londres...

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una proposició dels grups municipals del PSC, ENTESA, ICV, CiU, PP i EUIA per donar suport institucional a la candidatura de les Forques de Can Deu per a la cercavila del gener del 2014 a Londres. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

El text de la proposició és el següent:

Atès que l’entitat Forques de Can Deu ha sol·licitat suport institucional a l’Ajuntament de Sabadell i a tots els grups municipals per presentar la seva candidatura a la London’s New Year’s Day Parade que és una multitudinària cercavila que té lloc cada 1 de gener a Londres i que compta amb una gran diversitat de grups culturals de tot el món.

Atès que les Forques de Can Deu s’han proposat participar d’aquest gran acte amb els diables, les seves bèsties de foc i els seus músics, exposant la cultura catalana i el nom de la ciutat al món.

Atès que London’s New Year’s Day Parade és un esdeveniment retransmès per la televisió britànica BBC a milions de persones arreu del planeta.

Atès que l’entitat Forques de Can Deu és una colla de diables fundada el 1999 a Sabadell, provinent de la desapareguda colla Forques i Soroll Diables de Can Rull, del 1980. Que actualment compta amb 140 membres i són portadors de l’Antonot, el Drac de Sabadell, i d’en Foc i la Forca, els dragonets de Sabadell. A la nostra ciutat actuen en nombroses festes majors dels barris de Sabadell (Can Rull, Can Deu, Sant Julià, Torrent del Capellà, Les Termes, Sant Oleguer...), així com a la Festa Major de Sabadell i a “Sabadell, Festa i Tradició”; i que fan unes 30 sortides anuals per  tota Catalunya i França.

Per tot això, proposem a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents:

ACORDS

PRIMER.- Traslladar el nostre reconeixement a Forques de Can Deu per la seva tasca vers la cultura popular i tradicional catalana i especialment pel seu dinamisme i contribució a la vida cultural de Sabadell.

SEGON.-  Donar suport a la candidatura de Forques de Can Deu per participar a la London’s New Year’s Day Parade de 2014, com a un referent  de la cultura popular del nostre país i de la nostra ciutat.

TERCER.- Traslladar aquests acords a tots els grups parlamentaris per tal que hi donin suport.