PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Junta de Portaveus aprova per majoria una proposició de suport al Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una proposició de l’alcaldia, de suport al Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell ...

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una proposició de l’alcaldia, de suport al Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell. La proposta s’ha aprovat per majoria amb els vots a favor del PSC, CiU, ES, ICV i EUIA. El PP hi ha votat en contra.

El text de la proposició és el següent:

Atès el que estableix la disposició final 7a inclosa a l’esborrany de l’avantprojecte de Llei de serveis professionals impulsat per l’executiu central, que modifica la Llei estatal 2/1974, de 13 de febrer, de Col·legis Professionals i que, entre altres mesures, preveu suprimir els col·legis anomenats de partit, establint un únic col·legi autonòmic o provincial.

Atès que aquesta disposició suposaria la desaparició del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell.

Atès que els 87 anys de trajectòria d’aquest col·legi li atorguen un innegable paper protagonista i un veritable pes específic en l’evolució històrica i la consolidació de l’entramat comercial i empresarial als diferents municipis de la seva demarcació.

Atès que el principal valor del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell rau en la proximitat, immediatesa i tracte personal dels serveis que presta, fet que el permet actuar amb una celeritat i efectivitat impossibles d’aconseguir amb un Col·legi únic o centralitzat.

Per tot això, proposo a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents :

ACORDS

PRIMER.- Manifestar el seu més enèrgic rebuig a la possibilitat que el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell desaparegui o que sigui obligat a modificar la seva  estructura i independència corporativa actuals, en tractar-se d’una institució quasi centenària e influent que, des de sempre, ha prestat un extraordinari servei a la societat i, en especial, a la ciutadania de la seva demarcació, com ara els habitants del terme municipal de Sabadell i poblacions que l’ envolten.

SEGON. Manifestar les necessitats de preservar i garantir la pervivència d’una entitat com la del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell que, al marge de dignificar , defensar i vetllar  des de l’any 1926 per la professió, i per els seus col·legiats, i que històricament ha mantingut i manté una presència i un pes específic molt significatius en tot l’entramat social, professional i corporatiu de la seva Àrea d’influència.

TERCER. Manifestar l’imprescindible manteniment del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell com a element bàsic de l’estructura comercial de la societat civil, en la qual destaca pel seu paper d’ acollida i protecció de la figura de l’ agent comercial, als quals presten aquest servei fonamental amb una proximitat i immediatesa que redunda en una millor defensa dels seus drets i llibertats en la seva activitat.

QUART. Exigir a l’executiu central que rectifiqui i que no aprovi i suprimeixi la disposició final 7a inclosa a l’Avantprojecte de llei de serveis professionals, deixant sense efecte la pretesa modificació de l’actual estructura i àmbit territorial dels col·legis professionals i preservant, d’aquesta manera, la pervivència dels col·legis de partit com el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell.

CINQUÈ. Traslladar aquests acords al Govern de l'Estat i al Col·legi Oficial d'Agents Comercial de Sabadell.