PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els museus de Sabadell celebren la Festa Major amb activitats familiars i visites dinamitzades

A més de les exposicions temporals programades s’oferiran diferents opcions per aprofundir en la història i l’art de la ciutat Els museus de Sabadell celebren la Festa Major amb activitats familiars i visites dinamitzades

El Museu d’Art obrirà, dissabte i diumenge (de 12 a 14h i de 18 a 21h), i dilluns (de 12 a 14 h i de 18 a 20 h), les seves portes a les famílies que vulguin participar al Famili’Art. Es tracta de tallers i activitats lliures sobre la casa fàbrica Turull i la col·lecció del museu. També s’ha organitzat un taller dirigit centrat en l’exposició Gris Plom. Arts visuals a Sabadell 1960-2024.

En el cas del Museu d’Història de Sabadell, les activitats convidaran a aprofundir en la història de la ciutat. El dissabte (11.30 h i 12.30 h) s’ha programat Fem Foc, una demostració d'encesa de foc fent servir diferents tècniques. L’activitat està adreçada a tots els públics.

El mateix dia a la tarda (18 h i 19 h) la sala oferirà la visita dinamitzada La Musa i La Llana. Durant la visita, la Musa, un titella que ha convidat els nens a casa seva, que és el museu, els explicarà què és un museu i què s'hi guarda. La Musa els explicarà les diferents fibres tèxtils i com es feia el teixit. L’activitat està adreçada a infants de 3 a 7 anys.

Contes i receptes romanes

Els nens i nenes majors de 10 anys podran participar diumenge (11.30 h i 12.30 h), també al Museu d’Història, en el taller Lliures i Sous al Mercat. Fem una moneda medieval. En aquest cas, els participants encunyaran monedes per percussió i confeccionaran un moneder amb teixits tradicionals.

El personatge de La Musa tornarà a la tarda (18 h i 19 h) a la mateixa sala per presentar als més menuts la seva àvia Clàudia, una romana que explicarà contes i els ensenyarà a preparar una recepta romana.

Coincidint amb el darrer dia de Festa Major, el Museu d’Història ha previst dues activitats més: Fem un mosaic (11.30 h, 12 h, 12.30 h i 13 h) i El Viatge de la Pedreta Verda (17.30 h i 18.30 h). En el primer cas, el taller està adreçat a nens i nens a partir de 6 anys. Els assistents faran un mosaic d'estil romà, fent servir tessel·les de colors.

En el segon, es farà una visita guiada explicant un conte sobre la història de la pedreta de color verd (variscita) que els narrarà les peripècies d'una dena de collaret que vol trobar el seu origen.

Tot i que no cal inscripció prèvia a cap de les activitats, l'aforament s'omplirà per ordre d'arribada.