PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les visites guiades i les portes obertes permeten conèixer la història i el patrimoni de Sabadell

Les visites guiades i les portes obertes permeten conèixer la història i el patrimoni de Sabadell

També es podrà fer una visita guiada per “La col·lecció 1875-1936. Exposició permanent i la casa fàbrica Turull”, al Museu d’Art de Sabadell, i conèixer la producció heterogènia d’un nombrós grup d’artistes que, al voltant de l’Acadèmia de Belles Arts, van conrear diferents gèneres pictòrics; i inclou també obres de l’Art Nou dels anys trenta del segle XX (Antoni Vila Arrufat, Rafael Durancamps o Joan Vila Puig, entre d’altres artistes).

Es podrà visitar durant els dies de Festa Major la Casa Duran, construïda al final del segle XVI. Tot i que ha viscut diverses obres de remodelació, no ha perdut el caràcter original. A més, a partir d’aquest mes de setembre l’edifici acollirà la nova Oficina de Turisme de Sabadell.

La més emblemàtica de les figures de l’skyline de la ciutat és la Torre de l’Aigua, que també es podrà recórrer per dintre. La torre dipòsit d’estructura octogonal, de 50 m d'alçada, es va posar en funcionament el 1922 per enlairar l’aigua extreta dels pous del riu Ripoll i, per gravetat, distribuir-la per la ciutat. És una obra emblemàtica dins del corrent modernista. Va deixar de funcionar el 1967 i ha esdevingut el símbol identificatiu de la ciutat de Sabadell. Des de dalt, es pot contemplar una singular vista de la ciutat i de l’entorn del riu Ripoll.

El Campanar de Sant Fèlix es va construir el 1738 al costat de l’església que s’havia bastit al segle XV. És d’estil barroc, amb planta octogonal i quatre cossos: els tres primers de pedra i el darrer de rajol de terra cuita. A l’interior conserva vestigis de l’antiga Capella del Roser; es pot visitar l’habitació on hi ha rellotge modernista, el comunidor, on es mostren algunes peces trobades a les excavacions fetes a les voltes, i el pis de les campanes. És un excel·lent mirador sobre la ciutat.

Un altre dels edificis municipals que es podrà visitar aquests dies serà la Casa Ponsà, on s’ubica l’Arxiu Històric de Sabadell. Es podrà conèixer els racons i els documents que s’amaguen dins l’arxiu de la ciutat.

Altres edificis i equipaments que obriran les seves portes a la ciutadania els dies de Festa Major són l’Aeroport de Sabadell, el Club de tir, la Torre d’en Feu i la Parròquia de la Puríssima.