PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Comença la col·locació del viaducte que permetrà connectar l’autopista C-58 amb la nova rotonda del Portal Sud

Dues grues de gran tonatge són les encarregades de muntar el nou viaducte de 302 tones de pes Comença la col·locació del viaducte que permetrà connectar l’autopista C-58 amb la nova rotonda del Portal Sud

El Portal Sud és una de les obres de major envergadura de les que s’han dut a terme a Sabadell els darrers anys i un dels punts àlgids del projecte arriba aquesta setmana amb la instal·lació del pont. Un cop col·locat, el nou viaducte tindrà una alçada de 7,5 metres i una longitud total de 47 metres. Ocuparà una superfície de 319 m2 i el seu pes és de 302 tones. A causa de la seva grandària són necessàries unes bigues capaces de sustentar la nova estructura.

Aquestes bigues van arribar ahir prefabricades a la ciutat i en vehicles de transport especials. Una vegada a Sabadell, s’han muntat sobre les piles del pont mitjançant dues grues de gran tonatge.

Muntatge de nit

L’operació es duu a terme en horari nocturn, ja que és el moment que ha autoritzat l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per no interferir en les maniobres d’enlairament i aterratge de l’aeroport.

Obra llargament reivindicada

Les obres del Portal Sud tenen com a objectiu dignificar tot l’àmbit, millorar la fluïdesa del trànsit i la seguretat en un punt per on circulen uns 42.000 vehicles diaris, com també l’activitat econòmica i la qualitat de vida. Aquest ha estat un projecte llargament reivindicat per la ciutat i el territori.

El projecte es divideix en tres fases. Un cop acabin les dues primeres, ja molt avançades, ja hi podran circular els vehicles. La tercera inclou l’enllumenat, accessos a l’aeroport i jardineria del conjunt dels vials del Portal Sud i s’està planificant.

El pressupost d’aquesta nova infraestructura és de més de 10 milions d’euros, cofinançats entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.