PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament inverteix prop de 4 M€ a les escoles bressol i de primària per millorar el confort tèrmic i avançar en l’adaptació al canvi climàtic

Les mesures formen part del Pla de millora Els diners als carrers i inclouen instal·lació de tendals als centres educatius, la plantació de 600 arbres, ventiladors de sostre i climatització d’equipaments L’Ajuntament inverteix prop de 4 M€ a les escoles bressol i de primària per millorar el confort tèrmic i avançar en l’adaptació al canvi climàtic

Pel que fa als tendals, s’hi invertiran més de 2,2 M€. El projecte, iniciat com a experiència pilot a l’escola bressol municipal Joaquim Blume, s’estendrà a partir d’ara a centres de 0 a 3 anys municipals i escoles de primària de tota la ciutat. Es tracta d’unes estructures metàl·liques que quedaran sempre fixes i s’hi podran col·locar les lones tèxtils, transpirables i amb una resistència extremadament alta als raigs UV i a les variacions tèrmiques. D’aquesta manera, es generaran noves zones d’ombra que facilitaran el gaudi dels espais oberts dels centres educatius a l’estiu.

També a les escoles bressol i de primària de la ciutat es plantaran 600 arbres, contribuint a generar ombra als patis i a la naturalització d’aquests espais. Aquests treballs suposaran una inversió de 600.000 euros.

A la instal·lació dels ventiladors de sostre s’hi destinarà aproximadament mig milió d’euros i arribaran als centres de primària de tots els districtes.

I pel que fa a la climatització, la instal·lació els darrers dies d’un sistema de climatització a l’escola bressol Joaquim Blume ha comportant un nou pas endavant en la utilització dels sistemes de bioaire als centres municipals. En aquest cas, el sistema –que ja funciona a altres escoles bressol–  és ecològic, refreda l’aire amb un mètode 100% natural, no emet cap gas d’efecte hivernacle i consumeix un 80% menys d’energia que altres sistemes de refrigeració. 

En relació a la climatització, es preveuen noves inversions a l’escola bressol Can Puiggener i també al Vapor Buxeda Nou. Actuacions que es sumarien a les millores fetes els darrers anys per millorar el confort tèrmic del centres municipals de 0 a 3 anys. Des de 2019 s’han invertit més de 300.000 euros en climatització a les escoles bressol municipals i cal afegir-hi altres mesures com reparacions de paviments, impermeabilització de cobertes i manteniments de sistemes energètics per un valor superior als 70.000 euros.