PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament accepta la majoria de recomanacions de l’actuació d’ofici del Síndic de Sabadell en relació a la nova taxa comarcal de residus

L’Ajuntament accepta la majoria de recomanacions de l’actuació d’ofici del Síndic de Sabadell en relació a la nova taxa comarcal de residus

L’Ajuntament de Sabadell ha acceptat la majoria de les recomanacions que la Sindicatura de Greuges de Sabadell va fer en relació a l’aplicació de la nova ‘Taxa de prestació del servei públic comarcal de tractament de residus municipals’ després que el Síndic de Sabadell, Josep Escartín, obrís una actuació d’ofici en relació a aquest tema el 12 de juny passat.

La principal recomanació que efectuava la sindicatura, de fet, ja s’ha materialitzat. Es tracta de l’ampliació del termini de pagament voluntari de la nova taxa, que el Consell Comarcal del Vallès Occidental va fer públic divendres passat. En la seva recomanació el Síndic demanava aquesta ampliació atès el fet que la comunicació de la nova taxa no va començar fins el 3 de juny. En concret, la recomanació era ampliar el termini fins el 15 d’agost mentre que finalment aquest s’ha allargat fins el 17 de setembre.

En la seva resposta a les recomanacions del Síndic, l’Ajuntament es compromet a treballar amb el Consell Comarcal la comunicació d’aquesta ampliació de termini a la ciutadania, tal i com apuntava la recomanació de la Sindicatura. En aquest sentit, el Síndic entén que l’acceptació implica fer una “notificació fefaent a totes les persones que no han pagat ni domiciliat el rebut a hores d’ara”.    

També es garantirà que els punts d’atenció a la ciutadania als Districtes de la ciutat disposin de les butlletes de domiciliació de la taxa de residus, per facilitar la domiciliació i no obligar als contribuents a desplaçar-se a la Biblioteca del Vapor Badia. Així mateix, l’Ajuntament treballarà amb el Consell Comarcal per tal que a l’exercici 2025 contempli, en la seva ordenança fiscal general, la possibilitat de fraccionar els rebuts de caràcter periòdic dins de l’any sense interessos de demora. També accepta la recomanació del Síndic sobre la necessitat de difondre la informació sobre les competències delegades al Consell Comarcal i la nova taxa per tots els canals d’informació disponibles de forma que la ciutadania en conegui l’existència i el fonament  En aquest l’Ajuntament ha enllaçat al web municipal la informació del Consell Comarcal sobre la taxa en qüestió. La informació es pot trobar a la següent adreça https://web.sabadell.cat/residus

L’única recomanació del Síndic que no s’ha acceptat és la que fa referència a l’ampliació del període de domiciliació de rebuts. La resolució d’ofici de la Sindicatura demanava allargar el termini per realitzar aquest tràmit, que acabava el 20 de juny. Segons l’Ajuntament, l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT), encarregat de la recaptació de la taxa, no pot ampliar el termini “per raons de caràcter tècnic”, tot i que la ciutadania “pot continuar domiciliant el rebut mitjançant la web de l’ORGT, en els caixers automàtics de les entitats col·laboradores, presencialment o telefònicament, les quals tindran efecte pels rebuts emesos l’exercici 2025”.

El Síndic de Sabadell farà un seguiment de l’aplicació de la resposta municipal, amb l’objectiu que l’aplicació de la taxa es faci seguint tots els criteris de bona administració.

DESCARREGUEU-VOS L’ACTUACIÓ D’OFICI DE LA SINDICATURA DE SABADELL EN RELACIÓ A LA TAXA COMARCAL DE RESIDUS