PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Inauguració d’una rotonda i d’un itinerari de vianants a la carretera BV-1248, als termes de Sabadell, Matadepera i Terrassa

Una nova rotonda i un nou tram de l’itinerari per a vianants i ciclistes augmenten la seguretat i milloren la connectivitat entre els tres municipis Inauguració d’una rotonda i d’un itinerari de vianants a la carretera BV-1248, als termes de Sabadell, Matadepera i Terrassa

En concret, avui s’ha presentat el final de les obres de millora de la intersecció entre les carreteres C-1415a i la BV-1248 i de l’itinerari de vianants a la carretera BV-1248, entre els punts quilomètrics 4+280 i el 7+317, que transcorre pels termes de les tres poblacions vallesanes. En aquest sentit, l’alcaldessa Marta Farrés ha destacat la importància

“de reteixir ciutats, que és el que avui fem amb aquesta infraestructura. Amb aquest nou itinerari connectem municipis del Vallès amb un recorregut integrat en un entorn preciós. Volem que la gent gaudeixi d’aquest patrimoni natural i alhora reivindicar infraestructures com la ronda nord per, al final, pacificar també itineraris com aquest”.

Les principals actuacions que s’han dut a terme són la construcció d’una rotonda a la intersecció entre les carreteres C-1415a i BV-1248, la implantació d’un vial per a vianants i ciclistes entre Sabadell i Matadepera, i la reconfiguració de la secció tipus al pont sobre el torrent de la Betzuca.

La carretera BV-1248 és una carretera convencional que connecta els municipis de Sabadell i Matadepera, passant pel terme municipal de Terrassa, creuant la carretera C-1415a que uneix Terrassa amb Castellar del Vallès. El creuament entre les carreteres estava format per una intersecció, en forma de T, a l’est del Torrent de la Betzuca, un tram comú per creuar el Torrent de la Betzuca amb un viaducte amb una sola calçada sense vorals i voreres laterals; i una segona intersecció, també en forma de T, a l’oest del Torrent.

Actualment, ja es disposava de carril bici i itinerari per a vianants des del nucli urbà de Sabadell fins a l'accés a l’església de Sant Julià d’Altura. Les obres que s’han fet han permès la implantació d’un vial per a vianants i ciclistes al marge dret de la BV-1248, per tal de completar l'itinerari entre Sabadell i Matadepera.

D’aquesta manera, s’ha enllaçat l’itinerari existent amb el nucli de Matadepera, passant al costat de les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hockey Club i el tram de C-1415a sobre el torrent de la Betzuca.

Així mateix, s’ha millorat la intersecció entre les carreteres C-1415a i BV-1248 mitjançant la implantació d’una rotonda, que dona més seguretat en el creuament de la calçada a vianants i ciclistes pel pas habilitat a la carretera C-1415a.

Tots ells han passejat en bicicleta pel nou vial i han pogut comprovar in situ les millores que s’hi han fet.

El pressupost de licitació de l’obra, finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona, ha estat de 2.095.780,50 euros. Els treballs s’han fet en 10 mesos, dos mesos menys del termini previst.