PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

UNEIX-TE COM A VOLUNTARI/ÀRIA A COMUNITATS CONTRA L'AÏLLAMENT SOCIAL

Entitat

Intress (institut treball social i serveis socials)
www.intress.org
Contacte: Mireia Campos
Telèfon: 626516060
Email: mireia.campos@intress.org
Lloc: Sabadell

Data de l'actuació

Tipus de Crida: Periòdica
Durant tot l'any. La durada del projecte és de 2 anys.

Tipus d'usuari

Tothom

Àmbit d'actuació

Social

Descripció de l'activitat

Comunitats contra l’aïllament i soledat no destijada és un projecte impulsat per la Direcció General d’Acció Social dins del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
El nostre objectiu és atendre persones en situació de solitud no desitjada i aïllament social, acompanyant-les en processos de socialització i inclusió, i  millorar la seva qualitat de vida mitjançant la participació activa de tots els agents del territori: entitats públiques, entitats socials i ciutadania en general.
Aquest programa acull persones de qualsevol edat en situació de vulnerabilitat a causa de l’aïllament i/o exclusió social, arribant a sentir un sentiment de soledat no desitjada.
Entenem que la soledat, l’aïllament o l’exclusió social no és un element que vagi lligat a l’edat, sinó que és una condició que a qualsevol persona ens pot afectar a llarg de la nostra vida.
Hi ha persones que a causa de la mobilitat geogràfica, manca d’habilitats socials, cultura, condició social, gènere, situació personal, diversitat fisica, mental o cognitiva tenen problemes per poder circular socialmet i gaudir de les oportunitats socials com la resta de la població.


Busquem voluntaris i voluntàries per acompanyar persones en situació de solitud no desitjada i aïllament social, millorant la seva qualitat de vida i promovent la seva inclusió social.
Realitzaran diferents activitats segons els interessos i les necessitats de la persona a qui atenen, amb l'objectiu principal de donar suport durant el procés de socialització.
Les activitats poden incloure passejades al parc, muntanya o platja, anar al mercat, participar en activitats organitzades per entitats, comerços o associacions, com cinefòrums, tallers a la biblioteca, caminades, etc.
Una educadora social supervisarà el vincle entre el voluntari i el participant, proporcionant informació sobre les eines i recursos gratuïts disponibles al territori perquè els voluntaris/àries coneguin quines activitats hi ha per poder-hi assistir.
També es fomentarà la participació en les activitats del casal cívic del seu barri, que són totes gratuïtes, i oferirà acompanyament per si la persona no vol assistir sola.


Perfil voluntariat

· Majoria d'edat.

· Motivació pel voluntariat.
· Interès en l'acompanyament de persones amb diferents característiques i condicions (de totes les edats).
· Disponibilitat d'almenys un dia a la setmana, ja sigui en horari de matí o tarda.