PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Concerts de final de curs del programa A-cordant, que acosta la música a 230 infants

Concerts de final de curs del programa A-cordant, que acosta la música a 230 infants

Als recitals, els estudiants han interpretat des de cançons infantils fins a peces de la pel·lícula “Pirates del Carib”, del “Llibre Vamoosh” o la peça original d’un dels músics de l’OSV anomenada “Visca l’orquestra”. Els concerts han tingut lloc aquesta setmana al pati de l’Escola Joaquim Blume i a l’Auditori del Centre Cívic de Torre-romeu. D’aquesta manera, famílies i veïnat han pogut conèixer la feina que es fa a les escoles i el resultat del treball fet pels nens i nenes al llarg de tot el curs.

El projecte A-cordant, emmarcat en els Plans Educatius d’Entorn, s’adreça a escoles d’educació primària situades a diferents barris. Amb la formació musical com a eina i estratègia, l’alumnat forma una orquestra de corda a la seva escola amb violins i violoncels. Els nens i les nenes aprenen a tocar els instruments i al llarg del curs les escoles participants destinen l’hora lectiva de música a la pràctica musical que requereix el projecte.

En total, han estat 8 els formadors  que han treballat, durant el curs, amb els 230 alumnes, distribuïts en 18 grups.

La cloenda del projecte ha estat la participació de cada orquestra de corda en un concert, en el qual l’alumnat ha estat acompanyat per una representació de professionals de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que els ha donat suport.