PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Arrenca l'Assemblea Metropolitana Manifesta, en el marc de la Capital Europea de la Democràcia

El procés ciutadà deliberatiu implicarà 60 persones de 12 ciutats de la regió metropolitana de Barcelona, entre elles Sabadell Arrenca l´Assemblea Metropolitana Manifesta, en el marc de la Capital Europea de la Democràcia

L’Assemblea Metropolitana Manifesta estarà formada per 60 persones de la regió metropolitana de Barcelona, amb cinc participants de cada municipi seleccionats per sorteig –que farà Manifesta 15- tot garantint la diversitat. Aquesta diversitat engloba no només el gènere, l'edat i la geografia, sinó també els orígens socioculturals. Entre els perfils de participants hi haurà també artistes independents i gestors i gestores culturals, persones que pertanyin a organitzacions socials, culturals i ecologistes locals.

Es busquen persones interessades en la transició ecosocial, l'art, les polítiques culturals i la metròpoli i les polítiques metropolitanes i hauran de ser exclusivament d’alguna de les 12 ciutats triades per al procés com són Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

La pregunta de la qual partirà l’Assemblea Metropolitana Manifesta serà: Com podem imaginar espais col·laboratius metropolitans que puguin influir en les polítiques culturals des de la perspectiva de la transició ecosocial? I mitjançant aquest procés els i les participants hauran de reflexionar sobre tres qüestions fonamentals:

  • Com aplicar la futura Llei de Drets Culturals?
  • Com pot la cultura inspirar i contribuir a la transició ecosocial?
  • Com articular la cultura a la regió metropolitana?

L'Assemblea constarà de tres trobades presencials de debats de 9.00 h a 14.00 h els dies:

  • 21 de març (Barcelona)
  • 25 d'abril (Sabadell)
  • 23 de maig (L'Hospitalet)

En aquestes sessions es faran debats dinàmics i es vetllarà per desenvolupar continguts col·laboratius per una proposta compartida. Les inscripcions estan obertes fins al 19 de febrer.

Resultats i conclusions

Els resultats i conclusions es mostraran durant la Biennal Manifesta el mes de novembre d’aquest any i es desenvoluparan tallers i altres programes com a resposta al treball de l'Assemblea. A més, aquesta proposta abordarà la confluència de tres aspectes essencials: la cultura, l'ecologia i l'àmbit metropolità.

Què és Manifesta

Manifesta, la Biennal d’art Nòmada Europea, replanteja la relació entre cultura i societat civil. Tindrà lloc entre el 8 de setembre i el 24 de novembre a Barcelona i 12 ciutats de la regió metropolitana. La Biennal investiga i fomenta una transició ecosocial a través de la cultura contemporània en resposta i en estret diàleg amb l’esfera social de la ciutat seu i les seves comunitats.

Per a la seva 15a edició, el 2024, Manifesta s'obrirà per primera vegada a 12 ciutats de la regió metropolitana de Barcelona durant un període de 12 setmanes. Les dotze ciutats que van donar suport a Manifesta 15 són: Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

Enllaços per ampliar informació:

Notícia: https://capitalofdemocracy.barcelona/processes/news/f/4/posts/12