PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Tres escoles participen aquest curs en el projecte educatiu CuEmE de foment de la cultura emprenedora

L’objectiu és reforçar valors, hàbits i capacitats relacionades amb l’emprenedoria a un centenar d’infants Tres escoles participen aquest curs en el projecte educatiu CuEmE de foment de la cultura emprenedora

Aquest matí, l’alumnat dels diferents centres i el professorat ha estat rebut a l’Ajuntament, després del registre de la sol·licitud per instal·lar parades al voltant del Mercat Central per vendre els seus productes. Els han rebut al Saló de Plens la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles.

Els alumnes de 5è i 6è de primària d’aquests centres escolars han format un total de 4 cooperatives. D’aquesta manera i durant el procés, els nens i nenes acompanyats pel professorat i l’equip tècnic d’empresa i d’educació de l’Ajuntament, coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats de treball autònom, alhora que reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

Les cooperatives d’aquest curs són per part de l’Escola Can Deu la Cooperativa Agrupació Infantil Creativa, de l’escola Sant Julià la Cooperativa Together i de l’Escola Tarlatana les cooperatives CopiTarla i Bumers. En tot aquest procés, l’alumnat comptarà amb l’apadrinament de cooperatives consolidades així com la col·laboració del cicle formatiu de gràfica publicitària de l’Escola Illa per elaborar la imatge i el logotip de cadascuna de les cooperatives.

Els participants desenvoluparan el seu treball en diferents fases: la creació de la cooperativa; el disseny de la imatge corporativa i l’estratègia de comunicació; la generació d’idees de productes i serveis; l’estudi de mercat i tria dels productes; la producció i venda d’articles, i el recull de fruits i elecció de l’entitat social local beneficiària.

Visita de cooperatives

Les escoles visitaran altres cooperatives com Som Energia i CIPO per conèixer com és el funcionament d’aquest tipus de fórmula empresarial i obtenir consells i suggeriments que els alumnes puguin fer servir en els seus models de negoci.

El professorat dels centres s’implica en l’assessorament i l’acompanyament a cadascun dels projectes, fent que tota l’experiència sigui profitosa per l’alumnat.

1072 participants en 10 edicions

El programa educatiu CuEmE es porta a terme a la ciutat des de l’any acadèmic 2013-2014. En total, 1072 alumnes de primària ja hi han participat i s’han constituït 46 cooperatives. Aquest programa està obert a totes les escoles públiques de Sabadell que hi vulguin participar. Ja hi han pres part en alguna de les seves edicions les escoles Can Llong, Miquel Carreras, Can Deu, Cifuentes, Arraona, Floresta, Enric Casassas i Joan Sallarès i Pla, SanT Julià i Tarlatana.

Més informació