Alumnes de l’Escola d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) proposaran intervencions en l’espai públic de la ciutat
Durant el primer quadrimestre d’aquest curs 2022-2023, un grup de 20 alumnes de l’ETSAV visiten diferents espais de la ciutat per tal d’entendre el sentit de cada un d’ells i interpretar diferents estratègies a aplicar, per al final presentar propostes d’intervenció.
Els estudiants s’inspiraran en els cincs projectes finalistes del Premi Europeu de l’Espai Urbà que promou el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Un guardó que des de l’any 2000 i de manera biennal, reconeix les millors intervencions de creació i transformació en els espais públics de les ciutats europees.
El taller estarà dirigit pels professors del departament d’Urbanisme de l’ETSAV i amb la tutoria de l’arquitecta i urbanista italiana Paola Viganò, medalla d’or per a l’arquitectura italiana l’any 2018 i Catedràtica d’Urbanisme i Disseny Urbà a la Universitat de Venècia.
Les ubicacions escollides són el tram ja urbanitzat del Parc del Nord amb una infraestructura efímera; l’ordenació dels entorns de l’església de Ca n Oriac; la naturalització de l’inici de l’avinguda d’Estrasburg; la transformació amb una urbanització temporal del sola del Vapor Turull, així com les propostes d’intervenció en dos espais de l’àmbit del Ripoll. En concret, en l’espai de Jonqueres i l’espai d’Horta Vella, establint col·laboració conjunta dins l’impuls de l’Estratègia del Ripoll.
Abans de començar a treballar els alumnes han rebut informació sobre la història i l’urbanisme de Sabadell.