PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El segon Fòrum Salut, dedicat a l’alimentació saludable, comptarà amb activitats familiars com ara tallers i un concurs de cuina

El Fòrum Salut celebrarà la segona edició els propers 6 i 7 d’abril amb l’alimentació saludable com a fil conductor de l’esdeveniment. En aquesta ocasió, la trobada tindrà lloc a l’Auditori de l’Espai Cultura Fundació Caixa Sabadell 1859 --que acollirà les conferències-- i a la plaça del Mercat Central i a l’interior de la llotja --on es portaran a terme les propostes familiars com el primer concurs de plat únic de llegums i els tallers--. Les activitats seran d’accés gratuït, tot i que per a les ponències i el concurs caldrà inscripció prèvia.

El Fòrum Salut celebrarà la segona edició els propers 6 i 7 d’abril amb l’alimentació saludable com a fil conductor de l’esdeveniment. En aquesta ocasió, la trobada tindrà lloc a l’Auditori de l’Espai Cultura Fundació Caixa Sabadell 1859 --que acollirà les conferències-- i a la plaça del Mercat Central i a l’interior de la llotja --on es portaran a terme les propostes familiars com el primer concurs de plat únic de llegums i els tallers--. Les activitats seran d’accés gratuït, tot i que per a les ponències i el concurs caldrà inscripció prèvia.

Amb la segona edició, el Fòrum es consolida com a trobada anual oberta al conjunt de la ciutadania amb l’objectiu de promoure el diàleg i la reflexió col·lectiva a l’entorn de diferents temes relacionats amb la salut. En aquest cas, el focus es posarà sobre l’alimentació, reflexionant sobre qüestions com la relació que tenim amb el menjar; quin paper juguen l’estil de vida, l’estrès o l’entorn econòmic, social o cultural en la nostra alimentació; què significa menjar sa, com s’alimenten els infants o els sistemes de producció i consum d’aliments, entre altres.

Entre les ponències, a càrrec de persones expertes, el Fòrum inclourà la conferència Com s’alimenten els nostres infants, amb la presentació d’un estudi realitzat a Sabadell. L’anàlisi s’ha portat a terme en el marc del projecte INMA (Infància i Medi Ambient).

Així mateix, i entre les novetats d’enguany, el Mercat Central organitzarà, dissabte dia 7 al matí a la plaça del mercat, el primer Concurs de plat únic de llegums. Es tracta d’un certamen amateur – és a dir no obert a professionals de l’àmbit de l’hostaleria, forneria o pastisseria--  i adreçat a famílies amb fills/es d’entre 8 i 17 anys. Al concurs es podrà participar per parelles i s’establiran dues categories: equips integrats per dos adults i equips integrats per un adult i un menor. Les parelles participants (un màxim de 12) hauran d’elaborar la seva proposta de plat, que serà avaluada pel jurat tenint en compte diferents aspectes, entre els quals el valor nutricional de l’àpat i els ingredients utilitzats, tot valorant positivament l’ús de productes de temporada i la no utilització d’additius artificials.

Altres propostes familiars de dissabte al matí seran els tallers per a infants sobre alimentació a la plaça del mercat i els tallers de lectura d’etiquetes a la zona d’activitats de la llotja.

Més informació sobre el Fòrum, inscripcions a les ponències i al concurs