PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Entrevista Maria Rosa Cucurull

ENTREVISTA

cucurull

MARIA ROSA CUCURULL D'ESPAI DE DONES "SOM DONES IMPLICADES QUE NO ENS VOLEM QUEDAR A CASA"

 

Maria Rosa Cucurull, vocal de l’Espai de Dones de Sabadell, ens rep a casa seva per parlar-nos d’aquesta entitat sabadellenca.

- On és la seu d’Espai de dones?

Al Centre Cívic de Can Balsach.

- Com esteu organitzades?

Gemma Costa és la presidenta; Mª Dolors Méndez la vicepresidenta; Roser Giralt la secretària i en total som 11 dones entre vicesecretària, tresorera, comptadora i vocals.

- Quina és la teva relació amb aquesta entitat?

En sóc sòcia des del seu començament, fa uns 14 anys i actualment en sóc una de les vocals.

- Quantes sòcies sou aproximadament?

Unes 500, som una entitat força gran i activa.

- I quin diries que és el perfil de sòcia que teniu?

Som dones de mitjana edat, prejubilades, jubilades amb ganes de fer coses. L’entitat també està oberta a homes però la veritat és que en venen molt pocs. Potser el nom els tira enrere, però les que hem portat l’entitat sempre hem estat dones i tenim tot el dret de dir-nos “Espai de dones”.

- Què organitzeu?

Anglès, gimnàstica, pilates, algunes conferències, sortides, caminades esportives amb una mica de dificultat, amb dinar i guia. Algunes de les activitats d’aquest mes són: Scrabble, taller de lectura, taller de teatre, visita al Palau de la Música, calçotada al Mont-Roig, que s’acaba de fer amb un gran èxit, l’organització del viatge de fi de curs...

- Què teniu pensat per aquest 8 de març?

Aquest any tenim una conferència organitzada per l’Espai de Dones i la Lliga dels Drets dels Pobles, a càrrec de Marc Mestres i Pastor, que ens parlarà de la ciutat de Sabadell a principis del segle XX. També anirem al Teatre Romea a veure “Adossats”, entre d’altres activitats.

- Quin buit creieu que omple la vostra entitat que no ho facin les altres? La diversitat d’activitats perquè hi pugui venir tot tipus de gent, persones que no li agrada la cuina però en canvi els agrada fer les sortides per anar a caminar, fem unes sortides setmanals, dilluns al matí i divendres per la tarda, pels rodals de Sabadell. La diversitat d’activitats, són de qualitat i ben organitzades. Jo crec que la tendència actual és un tipus de dona gran cada cop més activa, per tant, crec que la nostra entitat és un model que s’ampliarà i que té l’èxit assegurat perquè és necessària.

- Va bé jugar a l’Scrabble?

Sí, per la memòria, per la concentració, s’aprèn vocabulari... és molt distret i es fa una gran gimnàstica mental... cosa que va molt bé.

- Què cal per apuntar-se a les activitats?

Fer-se sòcia amb una petita quota cada any i pagar les activitats, si no són persones voluntàries que també en tenim, per exemple, les caminades pel rodal de Sabadell i l’Scrabble són gratuïtes.

- Quin creus que és el principal problema de les dones?

És que es quedin aïllades, que no es posin al dia, finalment, que es quedin massa hores a casa... moltes dones els hi ha costat apuntar-se però després han vist que s’ho passen molt bé i aprenen coses. Jo, sempre que acabo la classe d’Scrabble els pregunto el mateix: heu pensat en cabòries i problemes aquesta estona? I tots diuen que NO! I ja em sento pagada...

- I la situació personal de la majoria de les sòcies quina és?

Diversa: jubilades, vídues, solteres, etc.

- I heu pensat en fer una sola associació per exemple amb el Centre de promoció de la vídua?

No, perquè cada entitat té objectius i organitzacions diferents, Sabadell és prou gran i hi ha prou dones soles a la ciutat perquè cada dona trobi el seu espai. A més, a la nostra entitat hi caben tots els perfils de persones.

Què cal fer per apuntar-se?

Només cal anar al Centre Cívi de Can Balsach de 5 a 7 de la tarda i les informarem.

 cucurull
 
Maria Rosa Cucurull al menjador de casa seva.