PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Sabadell participa a l’acte per al traspàs de Rodalies

El primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha participat aquest matí a l’acte presidit...

El primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha participat aquest matí a l’acte presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, amb el món local, traspas rodalieseconòmic, polític, institucional i civil del país per reclamar el traspàs íntegre del servei de Rodalies al Govern de la Generalitat. Hi han intervingut també el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor; i el vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis, Josep Caparrós.

213 alcaldes d’arreu del país han participat en l’acte, al qual també han assistit els presidents de les quatre diputacions; presidents de cambres de comerç; el president del Port de Barcelona; els presidents d’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència; sindicats; diputats de la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya i plataformes i entitats vinculades amb la reivindicació (l’Associació per a la Promoció del Transport Públic; el col·lectiu #pqnoensfotintren, i la Plataforma d’Usuaris Portbou-Barcelona), entre d’altres.

Així mateix, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar aquest dilluns adherir-se a la moció de la FMC i l’ACM sobre el servei de Rodalies. Els acords van ser els següents:

  • Instar a la Generalitat de Catalunya que no s'accepti cap canvi en els horaris de Rodalies de Catalunya que empitjorin els temps de viatge si no es disposa del subministrament per part d’ADIF de la informació detallada dels motius del canvi efectuat i de les mesures concretes i calendaritzades, en un breu període de temps, de reversió de la situació per a recuperar els temps de viatge que afecten negativament als usuaris dels serveis de Rodalies de Catalunya.
  • Instar al Govern de l’Estat a la realització amb caràcter urgent de les inversions per desactivar les limitacions temporals de velocitat (LTV) existent en els serveis de Rodalies de Catalunya per garantir un servei digne als usuaris de Catalunya.
  • Instar al Govern de l’Estat l’execució de les inversions previstes en els diferents acords subscrits, en el Pla de Rodalia de Barcelona i en l’acord dels 306 M d’€, així com l’execució de la resta d’actuacions demanades en els diferents fòrums de coordinació i seguiment d’actuacions estatals a Catalunya entre la Generalitat i l’Estat.
  • Instar al Govern de l’Estat a complir amb tots els compromisos derivats del traspàs de competències a la Generalitat de Catalunya sobre els serveis de Rodalies de Catalunya i específicament a:
    • Transferir anualment a la Generalitat de Catalunya els recursos establerts als acords de traspàs, necessaris per a finançar l’explotació dels serveis.
    • Impulsar la formalització del contracte de gestió del servei amb l’empresa operadora Renfe
    • Formalitzar el conveni per a la participació de la Generalitat de Catalunya en la gestió de les estacions ferroviàries.
  • Instar al Govern de l’Estat al traspàs de la infraestructura (vies i estacions) per completar el traspàs de Rodalies de Catalunya, mitjançant la segregació de la xarxa ferroviària d’interès general per tal que la Generalitat pugui assumir la totalitat de competències sobre el conjunt del sistema ferroviari de Catalunya.

A més, el Govern de la ciutat ha reclamat repetidament a ADIF que iniciï les obres de remodelació integral de l’estació RENFE Centre, que encara té greus problemes d’accessibilitat.

Nota de premsa de l’Oficina del president de la Generalitat