PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Visita guiada a la Casa Ponsà, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

AHS7logoL’Arxiu conté una biblioteca amb 20.000 volums,...

 L’Arxiu conté una biblioteca amb 20.000 volums, una hemeroteca amb 1.900 títols, 6.400 cartells, 400.000 fotografies i 1.200 pergamins AHS7

El dijous 9 de juny, l’Arxiu Històric de Sabadell (AHS) organitza una visita a la Casa Ponsà –la seva seu– perquè la ciutadania pugui conèixer de primera mà com és l’arxiu de la ciutat i quines tasques s’hi desenvolupen. La visita començarà a les 11 del matí i, durant unes dues hores, permetrà visitar les l’equipament, a més de contemplar alguns dels fons més significatius de la ciutat, a més de veure i fins i tot tocar alguns documents significatius. L’aforament és limitat i per a la visita cal inscripció prèvia a l’AHS.

Aquesta visita s’organitza amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el 9 de juny. Enguany, el lema de la jornada és “Arxius, harmonia i amistat”. La celebració d’aquest dia és una ocasió especial perquè els professionals de l’AHS puguin conscienciar la ciutadania de la importància dels arxius com a garants dels seus drets i identitat i per sensibilitzar sobre la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar-hi l’accés.

L’Arxiu Històric de Sabadell

L’AHS té com a funció la recollida, preservació, tractament tècnic i difusió del patrimoni arxivístic, documental, bibliogràfic i hemerogràfic de la ciutat, ja sigui d'origen municipal o de qualsevol altra procedència. És un referent obligat per a qualsevol investigació històrica i per a bona part de les gestions quotidianes dels ciutadans davant l'Administració local.

A més del tractament tècnic dels fons històrics per excel·lència, també recull fons aliens a l'administració però d'un interès indubtable per a la identitat de la ciutat: arxius procedents d'empreses que han cessat d’activitat (sobretot arran la crisi del sector tèxtil dels anys vuitanta), arxius d'entitats i associacions, de famílies o nissagues i de persones emblemàtiques per la seva activitat professional o personal (Andreu Castells i Peig; Joan Oliver, Pere Quart; Joan Prat i Esteve, Armand Obiols; Francesc Trabal; Ricard Simó i Bach; Adolf Cabané; Agustí Borguñó, etc.). L’AHS ha reunit, a més, una biblioteca local amb més de 20.000 volums, una hemeroteca amb més de 1.900 títols, 6.400 cartells, prop de 400.000 fotografies i més de 1.200 pergamins. A més, l'AHS s’ha constituït en arxiu administratiu de l'Ajuntament i ha esdevingut una eina molt important per a l’organització administrativa i la implementació del Sistema de gestió documental.

Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir el paper d’aquest servei en la preservació del patrimoni documental de la ciutat i com els sabadellencs es poden sentir partícips en la salvaguarda i custòdia de la memòria individual i col·lectiva.

Informació i inscripcions                   cartell9juny