PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

La ciutadania podrà prioritzar les actuacions de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible de Sabadell

Les aportacions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) podrien suposar una inversió de fins a 15 milions d'euros per a Sabadell...

Les aportacions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) podrien suposar una inversió de fins a 15 milions d'euros per a Sabadellrp DUS24I

L’objectiu és generar llocs de treball en l’àmbit de les noves economies de sostenibilitat, d’eficiència i de qualitat de l'espai urbà, que permetin la reactivació econòmica i productiva, l’impuls de la cohesió social i l'accés als recursos bàsics dels sectors socials més desafavorits.

En aquest sentit, Maties Serracant, tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, ha recalcat que “també és un objectiu del govern planificar estratègicament les accions que s’han de dur a terme i, posteriorment, avaluar-les. Precisament ara l’Estratègia DUSI permet generar espais per repensar la ciutat, amb la intenció d’afavorir la cohesió social i l’eficiència energètica”.

Per participar en aquest procés s’han previst dues vies. D’una banda, un qüestionari en línia que estarà accessible al web municipal www.sabadell.cat fins a l’1 de desembre.

D’altra banda, una jornada de debat presencial i de treball cooperatiuamb la ciutadania en general i, especialment, amb el teixit associatiu organitzat a la ciutat, que permetrà participar activament en les línies d'actuació estratègiques del projecte. Aquesta sessió tindrà lloc el proper 27 de novembre, de 18 a 20.30 h, al Casal Pere Quart. Per participar-hi tan sols es sol·licita, prèviament, la inscripció de les persones interessades.

A la sessió es farà la presentació del projecte, tres taules de treball repartides en diferents eixos temàtics i un plenari de conclusions. Els resultats s’incorporaran al projecte, que posteriorment s’haurà de sotmetre a la valoració del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Glòria Rubio, regidora de Participació, ha afirmat que “el principal objectiu d’aquest procés es validar i millorar l’estratègia de ciutat i donar prioritat a les propostes que prèviament han treballat els serveis tècnics”.

Horitzó 2020: nova estratègia de ciutat

L’estratègia DUSI proposa diverses actuacions a la ciutat, que l’Ajuntament presentarà a la convocatòria de cofinançament, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es preveu que pugui suposar una inversió de fins a 15 milions d'euros a Sabadell. Les accions s'executaran de forma progressiva en el període 2016-2020, sempre que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, com a organisme gestor dels fons FEDER, accepti aquest projecte. Un cop validat, les accions proposades per l'Ajuntament de Sabadell seran cofinançades pel FEDER, que aportarà el 50% del cost. L’altra meitat serà de finançament municipal o a través d’altres subvencions.

Els reptes d’aquesta estratègia es basen en la consecució d'objectius relacionats amb els conceptes de ciutat sostenible, integradora i intel·ligent i que han d’acomplir amb els reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials. Es concreten a millorar l’accés, l’ús i qualitat de les TIC; afavorir el pas a una economia de baix nivell d’emissió de carboni; conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos, així com també la inclusió social i la lluita contra la pobresa.