PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Sabadell, Barberà, Castellar i Sant Quirze impulsen un projecte per optar a fons europeus

L’aposta conjunta vol potencial el disseny en sistemes industrials...

 L’aposta conjunta vol potencial el disseny en sistemes industrialsris3

Els ajuntaments de Sabadell, Barberà, Castellar i Sant Quirze del Vallès impulsen un projecte per alinear-se en una mateixa direcció, concretar part de l’estratègia de futur del territori i optar a fons europeus. L’aposta conjunta se centra en el disseny en sistemes industrials. Aquesta estratègia territorial s’ha presentant davant representants d’empreses, universitats, agents d’innovació i associacions empresarials. De fet, la seva participació és destacable, ja que a través de projectes concrets, es podrà accedir a aquests fons europeus. La presentació s’ha fet en el marc d’una reunió celebrada divendres a Fira Sabadell amb la participació de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, així com els regidor de Nova Economia de Sabadell, Albert Boada, el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Economia i Serveis Interns de Sant Quirze del Vallès, Albert Falgueras i la regidora de Desenvolupament Econòmic de Castellar del Vallès, Anna Màrmol.

Els consistoris, amb el suport d’agents locals, han treballat conjuntament per identificar l’especialització econòmica amb millor potencial d'innovació i més opcions per accedir als fons europeus de cohesió 2014-2020, adreçats a millorar el desenvolupament econòmic i la competitivitat territorial. En aquest marc, s’ha decidit que la millor aposta és el disseny en sistemes industrials.

De fet, la definició d’aquesta especialització és una condició imprescindible per presentar-se a la propera convocatòria d’ajuts en el marc de l’Estratègia d'Especialització Intel·ligent en Investigació i Innovació o RIS3 (Research and Innovation Smart Specialisation Strategy) de la Comissió Europea. A la pràctica, els projectes d’especialització RIS3 constituiran una eina fonamental per a la distribució dels fons europeus i una condició perquè cada regió pugui ser-ne beneficiària.

En aquesta línia, la Unió Europea va demanar a tots els governs regionals, entre els quals el de Catalunya, que per accedir als nous fons europeus elaboressin la seva estratègia regional d’innovació per a l’especialització intel·ligent. La Generalitat de Catalunya va elaborar el RIS3 CAT, on defineix el marc estratègic d’aquesta especialització. Els àmbits sectorials líders definits per la Generalitat han estat els següents: alimentació, energia i recursos, sistemes industrials, indústries relacionades amb el disseny, indústries relacionades amb la mobilitat sostenible, indústries de la salut i indústries basades en l’experiència.

Mitjançant els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), es preveu que diferents àrees del territori català escullin quin o quins són els àmbits sectorials (d’entre els set definits per la Generalitat) que millor defineixen el seu ADN i que contribuiran a transformar el territori sobre un model de creixement econòmic intel·ligent i integrador, d’acord amb l’estratègia europea. Seguint les pautes marcades i com a administració amb competències per encapçalar un projecte específic per al territori, des de l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Sant Quirze del Vallès, s’ha fet una aposta conjunta.