PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El govern municipal aposta per la màxima transparència i fiscalització dels fons gestionats per la Fundació de l’Esport Sabadellenc

fund2pEl Govern ha encarregat una anàlisi en detectar indicis d’arbitrarietat en l’atorgament de subvencions...

El Govern ha encarregat una anàlisi en detectar indicis d’arbitrarietat en l’atorgament de subvencions

Amb la voluntat d’impulsar la màxima transparència i la màxima igualtat d’oportunitats en l’atorgament de subvencions a lesfund2 entitats i esportistes de la ciutat, el govern municipal ha iniciat un procés de canvi en la gestió dels fons que destinava a la Fundació de l’Esport Sabadellenc. Així ho ha explicat aquest matí la tinenta d’alcalde de Coneixement i Participació i regidora d'Esports de l’Ajuntament, Glòria Rúbio. “L’equip de govern ha detectat indicis d’irregularitats, de manca de transparència i també del control fiscal que requereix el diner públic, així com arbitrarietat en l’atorgament dels ajuts gestionats” per aquest organisme, ha afirmat. És per això que s’està realitzant una anàlisi per determinar la magnitud real d’aquests aspectes. “Quan tinguem els resultats podrem posar sobre la taula possibles solucions”, ha explicat la tinenta d’alcalde.

En qualsevol cas, el govern considera que a hores d’ara la Fundació no està complint el principal objectiu per al qual va ser creada l’any 2001, que és el de promocionar l’esport de Sabadell. Alguns dels indicis en què es basa l’actuació del govern són:

  • De les subvencions que ha atorgat la Fundació des de la seva creació, un 57% s’han destinat a una única entitat esportiva (el Centre d’Esports Sabadell) i la resta, el 43%, s’ha repartit entre unes 50 entitats de la ciutat (tant a través de subvencions a entitats com per mitjà de les beques a esportistes). Això suposa que cada entitat ha rebut un 0,8% de les subvencions.
  • Les 140 entitats esportives restants mai han rebut una subvenció de la Fundació de l’Esport.
  • L’any passat, dels 65.000€ que es van destinar a subvencions, 48.000 provenien de diners públics (Ajuntament + empreses concessionàries de l’Ajuntament). Per tant, gairebé un 70% aproximadament dels fons han estat diners públics que l’Ajuntament no ha pogut fiscalitzar ni sobre els quals, per tant, mantenir els criteris de transparència que requereix la gestió pública. En aquest marc, Rúbio ha comentat que “considerem inadmissible que diners públics estiguin sent manipulats per una entitat privada”.

Davant la situació, l’Ajuntament no realitzarà enguany l’aportació que tenia prevista per a la Fundació de l’Esport Sabadellenc. En lloc de l’aportació, obrirà de nou la convocatòria de subvencions per a la promoció de l’esport, tot elaborant unes noves bases per atorgar ajuts a esportistes amb dificultats econòmiques.