PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Ple Municipal aprova una modificació en el pla general que ha de permetre la futura ampliació de l’escola d’educació especial Francesc Bellapart

La sessió plenària del mes de setembre va aprovar per unanimitat l'avanç de Modificació puntual del Pla general municipal d'ordenació de Sabadell als àmbits de l'escola Francesc Bellapart...

La sessió plenària del mes de setembre va aprovar per unanimitat l'avanç de Modificació puntual del Pla general municipal d'ordenació de Sabadell als àmbits de l'escola Francesc Bellapart, ubicat al barri de Els Merinals, i de la plaça de Josep Masllovet, ubicada al barri contigu de Can Rull.

L'objectiu d'aquest planejament consisteix a variar la qualificació urbanística en part de l'illa conformada pels carrers de La Palma, Malta i Eivissa, per permetre la futura ampliació del Centre d'Ensenyament Especial (CEE) Francesc Bellapart a una zona verda disposada al costat de l’equipament educatiu. Aquest mateix punt de l’ordre del dia reconeix els sòls urbanitzats de la plaça Josep Masllovet, delimitada pels carrers de Sal·lusti, Plaute i Sant Isidor com a espais funcionals destinats al lleure.

D’aquesta manera, i per compensar la pèrdua de terrenys qualificats d’espais lliures i garantir i millorar la seva funcionalitat es qualifiquen de places i jardins urbans els sòls emplaçats a la plaça de Josep Masllovet, que ja tenen aquest destí, però estan qualificats de sistema viari.

En el Centre d’Educació Especial Francesc Bellapart aquest curs hi ha 129 alumnes escolaritzats. El centre ha pogut anar incrementant la matrícula de forma progressiva els últims cursos gràcies a diverses ampliacions parcials, però cal fer una actuació al centre per donar resposta a la demanda, i en aquest sentit, i responent una sol·licitud de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament està iniciant els tràmits per poder posar a disposició un espai adjunt a l’escola per poder-ho portar a terme.

El centre ofereix els ensenyaments d’Educació Infantil adaptada, Educació Primària adaptada i Educació Secundaria adaptada. Es tracta d’una escola d’educació especial d’àmbit comarcal que acull alumnes amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats psíquiques, físiques i sensorials greus així com de trastorns de desenvolupament, des dels 3 als 18 anys.

Pel que fa altres punts de la part resolutiva del ple, cal destacar també la ratificació d’un decret de nomenament de membres en l’expedient de la comissió de delimitació territorial amb Castellar i Cerdanyola del Vallès.

També es va aprovar sol·licitar fraccionar en un període de 10 anys el reintegrament dels saldos deutors resultants a càrrec de l’Ajuntament de Sabadell en la liquidació definitiva de la participació en els tributs de l’Estat de l’any 2013 i la modificació pressupostària número 3 del pressupost general de l'Ajuntament de Sabadell per l'exercici 2015.

A més, durant la sessió es va aprovar la pròrroga forçosa del contracte de gestió del servei públic anomenat Servei de control de l’estacionament de vehicles de motor en zones especials i determinades de la via pública, sota control horari limitat.

Les votacions del Ple del mes de setembre han estat les següents:

-          Aprovar els esborranys de les actes de les sessions extraordinàries del dia 20 de juliol i del dia 31 d'agost de 2015, i l'acta de la sessió ordinària del dia 30 de juliol. Aprovat per unanimitat.

-        Ratificar el Decret de l'Alcaldia 7911/2015, de nomenament de membres en l'expedient de la Comissió de delimitació territorial amb Castellar i Cerdanyola del Vallès. Aprovat per majoria.

o       A favor: Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell, C’s, Guanyem Sabadell

o       En contra: --

o       Abstenció: PSC, CiU

-        Sol·licitar fraccionar en un període de 10 anys el reintegrament dels saldos deutors resultants a càrrec de l’Ajuntament de Sabadell en la liquidació definitiva de la participació en els tributs de l’Estat de l’any 2013. Aprovat per unanimitat.

-          Aprovar per Ple la modificació pressupostària número 3 del pressupost general de l'Ajuntament de Sabadell per l'exercici 2015. Aprovat per majoria.

o       A favor: PSC, Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell, CiU, Guanyem Sabadell

o       En contra: --

o       Abstenció: C’s

-          Aprovar inicialment la modificació 2/2015 de fitxers que contenen dades personals objecte de protecció. Aprovat per majoria.

o       A favor: PSC, Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell, CiU, Guanyem Sabadell

o       En contra: --

o       Abstenció: C’s

-          Aprovació de l'autorització, la disposició o compromís i reconeixement de l'obligació negativa, en relació a l'expropiació de la finca ubicada al Passatge de Guanta, 34. E-092. Aprovat per majoria.

o       A favor: PSC, Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell

o       En contra: --

o       Abstenció: CiU, C’s, Guanyem Sabadell

-          Aprovació de l'Avanç de Modificació puntual del Pla general municipal d'ordenació de Sabadell als àmbits de l'escola Francesc Bellapart i plaça de Josep Masllovet. MPG-104. Aprovat per unanimitat.

-          Aprovar la pròrroga forçosa del contracte de gestió del servei públic anomenat Servei de control de l'estacionament de vehicles de motor en zones especials i determinades de la via pública del municipi de Sabadell, sota control horari limitat. Aprovat per majoria.

o       A favor: PSC, Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell, CiU, Guanyem Sabadell

o       En contra: --

o       Abstenció: C’s, PP

D’altra banda, a la part deliberativa i de control es va aprovar per unanimitat la proposició del grup municipal d'Unitat pel Canvi a Sabadell per a la creació d'una Taula de Diàleg dels Ajuntaments de l'àrea sanitària d'influència de l'Hospital Parc Tauli.

El Ple també va aprovar per majoria una proposició del grup municipal del Partido Popular per instar al govern a atendre les propostes de la Federació d'Entitats Culturals de Sabadell per poder portar a terme la seva tasca.

o       A favor: PSC, Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell, C’s, Guanyem Sabadell i PP

o       En contra: --

o       Abstenció: CiU

Així mateix, durant la sessió es va donar llum verda a la proposició del grup municipal de Ciutadans per la dotació d'armilles de protecció antibales i antitall per a la totalitat de la plantilla de la Policia Municipal de Sabadell. La proposta es va aprovar per majoria.

o       A favor: PSC, Unitat pel Canvi, CiU, C’s, Guanyem Sabadell i PP

o       En contra: --

o       Abstenció: ERC i Crida per Sabadell.

Per últim, el ple va aprovar per majoria una proposició del grup municipal Guanyem Sabadell per la declaració de Ciutat lliure de maltractament animal.

o       A favor: PSC, Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell, CiU, C’s, Guanyem Sabadell.

o       En contra: --

o       Abstenció: PP

Consultar acords Proposició d'Unitat pel Canvi a Sabadell per a la creació d'una Taula de Diàleg dels Ajuntaments de l'àrea sanitària d'influència de l'Hospital Parc Tauli

Consultar acords Proposició del Partido Popular per instar al govern a atendre les propostes de la Federació d'entitats culturals de Sabadell per poder porta a terme la seva tasca

Consultar acords Proposició de Ciutadans per la dotació d'armilles de protecció antibales i antitall per a la totalitat de la plantilla de la Policia Municipal de Sabadell

Consultar acords Proposició Guanyem Sabadell per la declaració de Ciutat lliure de maltractament animal