PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

La Junta de Portaveus aprova una proposició per a l’obtenció del segell de ciutat amiga de la infància d’UNICEF

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una proposició del Grup Municipal de Ciutadans per a l’obtenció del segell de ciutat amiga...

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una proposició del Grup Municipal de Ciutadans per a l’obtenció del segell de ciutat amiga de la infància d’UNICEF, la proposició s’ha aprovat per Unanimitat.

El contingut de la proposició és el següent:

“El programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) (http://ciudadesamigas.org/) pretén promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant a l'escala local mitjançant l'impuls, el reconeixement i l'intercanvi de polítiques i experiències locals pels drets dels infants entre municipis d'Espanya. Aquest material identifica el marc de treball, els pilars i els passos a fer per tal d'anar construint pobles i ciutats més compromeses amb el compliment efectiu dels drets dels infants, entenent infant tal com ho defineix la Convenció: persones fins als 18 anys.

Aquest programa convida la nostra ciutat a treballar per la infància a partir de 9 objectius, que enumerem a continuació, que són avaluables per obtenir el Segell, un fet que considerem que serà essencial per a la millora de les polítiques socials a nivell local que Sabadell ha d’implementar, buscant l’oportunitat de liderar-les a nivell català, on només hi són presents, Lleida, Cornellà i Barcelona.

  1. Participació infantil
  2. Marc legal amic de la infància
  3. Estratègia municipal de drets de la infància
  4. Comissió de drets de la infància o mecanisme de coordinació.
  5. Anàlisi i avaluació de l’impacte de les polítiques en la infància.
  6. Pressupost específic i sensible a la infància.
  7. Informe periòdic sobre l’estat de la infància al municipi.
  8. Donar a conèixer els drets de la infància.
  9. Suport a organismes independents de drets de la infància.

És a més una magnífica oportunitat per utilitzar les eines que UNICEF posa al servei dels ens locals per implementar un programa de màxims.

Sumem també a aquesta exposició de motius una reflexió més, i és la voluntat de C’s d’aconseguir que Sabadell tingui la major presència possible a les xarxes espanyoles, europees i internacionals de ciutats, com un instrument útil per al desenvolupament de la nostra ciutat i el benefici directe que significa per a la ciutadania. La participació a les xarxes és una gran plataforma per treballar amb altres ciutats i compartir sinèrgies que ens seran molt útils per l’especialització de la nostra societat en camps on podrem ser líders. Rebre el segell de ciutat amiga de la infància és precisament un pas endavant més en aquest camí.

Per tot això, proposem

1.    Obtenir la condició de municipi aliat de la infància, com a pas previ a l’obtenció del segell. Aquest procediment és senzill, doncs simplement requereix dirigir un e-mail per part de l’equip de govern al comitè català de “UNICEF Comitè Espanyol” demanant-ho.

 

2.    Establir un protocol de comunicació i col·laboració entre el govern de Sabadell i “UNICEF Comitè Espanyol” per treballar conjuntament per assolir els requeriments que permeti obtenir el segell de reconeixement de Sabadell com una ciutat amiga de la infància.”