PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El programa Ciutat i Escola comptarà aquest curs amb 373 activitats, 34 de les quals són noves

Enguany el Consell d’Entitats Ciutat i Escola incorpora quatre nous membres...

Enguany el Consell d’Entitats Ciutat i Escola incorpora quatre nous membresciutatescola15

El programa Ciutat i Escola del curs 2015-16 constarà de 373 activitats, 34 de les quals seran noves i moltes altres s’han renovat per adequar-les als continguts i a les noves necessitats dels alumnes. Aquesta àmplia oferta és possible gràcies a la participació d’unes 65 entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament, que formen part del Consell d’Entitats Ciutat i Escola i que, sota la coordinació municipal, dediquen esforços i temps per oferir als infants i joves un tipus d’aprenentatge viscut en primera persona i que complementa les matèries curriculars pròpies dels centres educatius. Aquest curs s’incorporen quatre nous membres al Consell d’Entitats Ciutat i Escola.

Tal com ha comentat la regidora de Cultura i Educació, Montserrat Chacon: “El Ciutat i Escola és un programa que continua creixent curs rere curs, tant pel que fa al nombre d’activitats com al nombre d’entitats que en formen part. El curs 2013-14 –el darrer analitzat– va comptar amb 100.730 usuaris, que vol dir que un infant de primària participa de mitjana a 4 activitats durant un curs escolar”. La regidora també ha volgut destacar “la importància de Ciutat i Escola com a eina per transmetre coneixement i valors, com també incidir en el desenvolupament integral de les persones, una tasca en la qual l’equip de govern està implicat conjuntament amb les entitats de la ciutat”.

Francesc Ventura, copropietari de Foc-Ventura, ha comentat “la transcendència d’un espai únic, el forn més gran d’Europa, que es conserva sencer i que ara té l’oportunitat d’explicar la importància de la ceràmica, imprescindible en la vida quotidiana de fa molts poca anys”.

Belén Latorre, directora general de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, ha volgut destacar que: “l’activitat que oferim té a veure amb el foment de la creativitat i el de la lectura, dues vessants essencials per a l’educació dels petits”.

Marià Brunet, president del Gremi d’Instal·ladors de Sabadell i Comarca, ha remarcat la “importància de potenciar allò nostre, el que és de la nostra ciutat, el que ens fa importants, les petites coses que ens donen coneixement, i precisament coneixement és allò que el Gremi vol aportar”.

Finalment, Anna Deu, gerent de Ziving Ortodòncia Sabadell, ha volgut “aplaudir la iniciativa del consell d’entitats, veritable paraigua aglutinador de les entitats en la vessant formativa de la ciutat. La nostra activitat fomenta els valors de salut d’una manera lúdica”.

Noves incorporacions al Consell d’Entitats

Espai FOC-Ventura

Activitat Programa Ciutat i Escola: Els forns i l'obrador de ceràmica dels Escaiola (s. XVIII)

Es visiten els forns de ceràmica ubicats a la botiga Ventura i es mostra a l’alumnat com funcionaven i quina ceràmica s’hi coïa.

L'any 1997 es va inaugurar l'espai FOC (Forns i Obrador de Ceràmica del s. XVIII) amb la col·laboració del Museu d'Història de Sabadell. És un espai de caràcter històric i cultural, situat als baixos de la botiga Ventura, i consta d'un soterrani de més de cent metres quadrats, amb un forn a cada extrem. En aquest espai, a més de visites, s'hi fan altres activitats culturals com exposicions, lectures, concerts, presentacions de llibres, etc.

Fundació Antigues Caixes Catalanes

Activitat Programa Ciutat i Escola: 35è Concurs BBVA de Dibuix Escolar

El Concurs BBVA de Dibuix Escolar el convoquen el darrer trimestre de cada any la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA. Va dirigit a totes les escoles de Catalunya. Els alumnes elaboren un dibuix a partir d'una sèrie de contes en català, cedits per l'Editorial Mediterrània. Hi ha dues categories: una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària i una altra per als cursos de 4t, 5è i 6è. Habitualment s'organitza un acte de lliurament de premis durant el mes de maig. Els treballs premiats serviran per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs BBVA de Dibuix Escolar”.

La Fundació Antigues Caixes Catalanes és la continuadora de l'obra social de l'antiga Unnim Caixa i té el seu àmbit d'actuació en tot el territori català. Alhora, té com a objectiu la realització d’iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural de les persones, a partir de dos conceptes, la creativitat i la innovació com a foment dels valors tradicionals, així com un nou estil de relació, basat en la participació d’entitats, organismes i persones del territori per a cada projecte. Fomentar el voluntariat, la col·laboració i la solidaritat a Catalunya.

Gremi d’instal·ladors de Sabadell i comarca

Activitat Programa Ciutat i Escola: Taller del vehicle solar

Aquest taller acosta l’alumne al coneixement de l’energia solar fotovoltaica, per mitjà d’un element lúdic, com ara els vehicles solars. En aquest sentit, l’activitat es desenvolupa al voltant d’una cursa de vehicles solars, en la qual els alumnes visualitzen i manipulen els elements bàsics d’un sistema fotovoltaic senzill (el cotxe solar), amb l’objecte de participar en una cursa d’aquets vehicles.

El Gremi d'Instal·ladors d'Electricitat i Fontaneria de Sabadell i Comarca és una entitat sense afany de lucre que representa els interessos comuns d'aquest col·lectiu i el representa davant l'Administració. Des de fa anys treballen per la divulgació i la formació en l’àmbit de les energies renovables, l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental. L’oferta formativa la realitzen al Parc Central del Vallès.

Ziving Ortodòncia Sabadell

Activitat Programa Ciutat i Escola: Taller d'higiene bucodental amb la Zivineta

Taller i espectacle lúdico pedagògic sobre higiene i salut bucodental, amb la pallassa Zivineta i els professionals de Ziving Ortodòncia que es pot fer tant a l'escola, com a la seu de la clínica dental. Es pretén transmetre a l’alumnat la importància d'una dieta sana i equilibrada, prevenir les càries dentals i altres patologies bucals i conscienciar de la importància d'una correcta higiene i salut bucodental i les tècniques d'un bon raspallat.

És un centre d’ortodòncia amb seu a Sabadell que han creat un entorn màgic pels infants per aconseguir que l’experiència del tractament d’ortodòncia, sigui divertida.

Tota la programació de Ciutat i Escola a http://w2.sabadell.cat/ca/ciutat-i-escola