PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Més de 32.300 infants i joves iniciaran el curs a les escoles bressol públiques de Sabadell i a educació infantil, primària i secundària obligatòria de la ciutat

El proper dia 14 de setembre iniciaran el nou curs escolar més de 32.300 nens i nenes en el tram que va d’escola bressol...

El proper dia 14 de setembre iniciaran el nou curs escolar més de 32.300 nens i nenes en el tram que va d’escola bressol (comptabilitzant l’oferta pública) fins 4t d’ESO:inicicurs15 1.082 infants a les escoles bressol públiques, 21.902 a les d’educació infantil i primària i 9.321 als centres d’educació secundària obligatòria. Dades una mica superiors a les del curs passat.

Tal i com ha comentat la regidora de Cultura i d’Educació, Montserrat Chacon, en la roda de premsa d’aquest matí: “cal remarcar que mantenim el mateix nombre d’infants matriculats a les escoles bressol públiques, malgrat la devallada demogràfica i que per totes les edats, tothom té, en aquest moments, una plaça escolar assignada”. Montserrat Chacon també  ha explicatles línies fonamentals en matèria educativa de l’equip de govern i que “centra els nostres esforços en tres eixos fonamentals: la franja de 0-3, l’èxit educatiu i la Formació Professional”. Pel que fa a la franja 0-3, ha  destacat   que ”és una etapa clau i és on cal incidir més per garantir-ne l’accés per part de les famílies”. En relació a l’èxit educatiu ha explicat la importància de lluitar “contra l’absentisme i l’abandonament escolar i de treballar en plans educatius adreçats a les zones i col·lectius més vulnerables, millorant l'acció educativa” i, finalment, pel que fa a la Formació Professional ha remarcat que “cal un pla específic per Sabadell que impliqui el teixit empresarial del municipi amb el món educatiu”.

Etapa educativa

Curs 14-15

Curs 15-16

Diferència

Escoles bressol públiques i municipals

1.086

1.076

-10

Infantil i primària

21.942

21.906

-36

Secundària Obligatòria*

9.067

9.321*

+254

Total

32.095

32.315

+210

*Previsió de matrícula pendent dels resultats dels exàmens de setembre.

Garantir l’accés als serveis

Durant el proper curs, l’Ajuntament de Sabadell continuarà treballant per garantir l’accés de tots els ciutadans i ciutadanes als diversos serveis educatius, tot vetllant per l’equitat i l’èxit escolar. En aquest sentit, l’Ajuntament ha destinat 400.000 euros a ajuts per a llibres i material escolar. Així mateix, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i 8 escoles d’idiomes de la ciutat, s’atorgaran 18 beques per aprendre anglès.

També continua endavant als centres municipals el sistema de tarifació social --que relaciona les quotes amb els ingressos de les unitats familiars-- i l’esforç municipal destinat a les beques de menjador, per donar resposta a les necessitats de les famílies.

Així mateix, continua l’esforç per garantir programes com les activitats extraescolars o el Ciutat i Escola, amb gran valor educatiu, que constitueixen un suport a les famílies i als centres educatius i que fomenten la participació del conjunt de la ciutat en l’educació dels infants i joves.