PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Vapor Llonch estrena al setembre un nou programa de Formació Empresarial amb 14 activitats sobre cooperatives i creació, finançament, gestió i internacionalització de negocis

La inscripció ja està oberta per a empreses i persones emprenedores i autònomes al web www.sabadellempresa.cat...

 La inscripció ja està oberta per a empreses i persones emprenedores i autònomes al web www.sabadellempresa.cat

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, treballa pel desenvolupament econòmic de la ciutat a través de diferents projectes. Una de les línies consolidades és l’oferta anual d’activitats de formació adreçades a persones emprenedores, autònomes i responsables de micro i petites empreses que completa les activitats de formació dissenyades pels treballadors en actiu i per les persones en situació d’atur.

El contingut del programa de “Formació Empresarial” propi es renova periòdicament i les propostes de sessions, tallers o jornades s’estableixen des del Vapor Llonch d’acord amb les preferències que manifesten les persones emprenedores i les empreses usuàries. Entre setembre i desembre ja s’han programat 14 noves activitats agrupades en diferents àmbits.

Economia social i cooperativa

La primera de les activitats proposades sobre aquesta temàtica és un “Taller de Co-Creativitat” en el marc del programa Aracoop, promogut per la Generalitat amb la participació de la Confederació i les Federacions de Cooperatives. El taller pretén ser un espai de trobada entre les empreses d’economia social i cooperativa per inspirar els participants a cocrear i identificar nous projectes conjunts. Aquesta activitat, d'un dia sencer de durada (9.00 – 20.00 h), està prevista pel 29 de setembre. És totalment gratuïta, inclòs el dinar.

El 4 de novembre tindrà lloc la sessió “Crea la teva cooperativa”. L’objectiu és oferir una aproximació al model d’empresa cooperativa i donar a conèixer els serveis de la Federació de Cooperatives de Catalunya.

El 6 de novembre s’ha previst el “Taller de finançament per cooperatives”. La sessió es planteja per millorar la gestió financera interna de les cooperatives del municipi i conèixer els nous instruments de finançament. Consta d’un taller expositiu i un espai d'assessoraments individualitzats. És una proposta per a cooperatives en el marc del programa Municipi Cooperatiu a Sabadell, organitzat en col·laboració amb la Federació de Cooperatives de Catalunya.

Per últim, dins d’aquest àmbit, el dia 3 de desembre està prevista la 1a trobada d’economia social del Vallès sobre acords de col·laboració entre empreses i entitats pel desenvolupament de projectes. Aquesta trobada forma part de les activitats que es porten a terme en el marc de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès.

Finançament alternatiu i negociació bancària

Sobre finançament també es proposa dins del programa de “Formació Empresarial” del darrer quadrimestre de l’any el taller de “Gestió Financera i negociació Bancària” amb formació grupal i assessorament individualitzat. En concret, el 14 i 21 es proporcionaran els coneixements i les eines per millorar la gestió de circulant d’una empresa i com abordar la negociació bancària i enfocar les situacions de reestructuracions o refinançament. A més, el 28 d’octubre es celebrarà en col·laboració amb ACC10 i Texfor la jornada "Finançament alternatiu”. A través d’aquesta sessió s’informarà de les eines no bancàries per ajudar a les empreses a créixer i a ser més competitives.

Noves oportunitats de negoci

Per facilitar als participants els instruments necessaris per a la identificació, avaluació i aprofitament de noves oportunitats de negoci s’ofereix un seminari el 22 de setembre. L’arquitecte i economista Francisco Manuel Sánchez Ocaña, amb més de quinze anys d’experiència gestionant projectes empresarials, impartirà aquesta proposta. D’altra banda, el dia 1 d’octubre tindrà lloc la sessió “Franquícies: una oportunitat per emprendre”, per descobrir si aquest model de negoci és una bona opció per convertir-se en empresari. Les persones que hi assisteixin tindran l’oportunitat de participar en diferents tallers informatius (room sessions) organitzats amb les franquícies per conèixer els trets diferencials de cada negoci. Les franquícies presents seran Caprabo, Inner Nature, Mans de sant, Bissú, Nostrum, Beep Informàtica, La fàbrica del Cartucho i Babel (escola d’idiomes).

Instruments per a la posada en marxa d’empreses

Per a la posada en marxa de noves empreses s’ofereix una nova edició del curs de 20 hores “Creació d´Empreses: Com realitzar un Pla d´Empresa”. El curs es desenvoluparà entre el 20 d’octubre i el 12 de novembre. A més, per a empreses de recent creació s’ha previst el seminari “Com captar els primers clients” per marcar l’estratègia i l’operativa comercial. Així mateix, en el marc de col·laboració encetat amb VAE (Voluntaris en Assessoria Empresarial) està prevista una sessió per conèixer experiències empresarials que facilitin a l’emprenedor i nou empresari la presa de decisions en el dia a dia de la gestió empresarial.

Fiscalitat per autònoms i gestió de negocis

El 23 i 25 de novembre tindrà lloc el taller “Fiscalitat bàsica per a autònoms” per donar a conèixer els conceptes impositius més habituals, l’estructura i el funcionament del càlcul d’impostos. D’altra banda, el 2 de desembre es realitzarà un seminari per autònoms i petites empreses per aprendre el funcionament del paquet de programes EinesTIC per aconseguir millorar la gestió del negoci.

Internacionalització

Per últim, dins del programa s’ha previst una jornada sobre internacionalització el 18 de setembre amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Sabadell, ACC10, i la Comissió Europea. En el decurs de la sessió s’exposaran les oportunitats de negoci d’aquesta estratègia, els ajuts per obrir mercat amb l’exterior, així com casos èxit i les possibilitats del mercat indi. L’activitat es tancarà amb una sessió de networking amb la participació de Banc Sabadell, Banc Santander i La Caixa.

Inscripció en línia a sabadellempresa.cat

Totes aquestes activitats són presencials i es desenvoluparan principalment al Centre de Promoció Empresarial (c. de les Tres Creus 236). Totes són gratuïtes, excepte tres. Per a més informació o inscripció es pot accedir al web www.sabadellempresa.cat.