PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Nou impuls al Protocol del Rodal i al Protocol per a la Sostenibilitat

Aquests espais de participació han de contribuir a un debat estratègic de ciutat...

Aquests espais de participació han de contribuir a un debat estratègic de ciutat

Aquesta setmana s’han celebrat les primeres reunions de dos espais de participació cabdals per al desenvolupament de les politiques de la regidoria de sostenibilitat i gestió d’ecosistemes. El passat dimecres 22 de juliol va tenir lloc la primera reunió del Protocol per a la Sostenibilitat i el canvi climàtic a Sabadell i dijous 23 es va celebrar la reunió del Protocol per a la gestió dels ecosistemes del rodal. Les dues trobades van comptar amb una significativa participació de les entitats i dels grups municipals.

El Govern municipal ha marcat com a prioritat iniciar una reflexió en clau estratègica sobre la ciutat i el seu futur. Tal i com assenyala el Tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant: “l’inici del nou mandat servirà per repensar les polítiques municipals en l’àmbit de la sostenibilitat urbana i de la definició d’un projecte de rodal que permeti assegurar el manteniment dels valors ambientals i culturals del rodal, de les activitats econòmiques sostenibles així com la posada en valor dels usos socials d’aquest espai”.

Des de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat es considera absolutament necessari que la reflexió estratègica es nodreixi de les aportacions d’entitats i ciutadania que aportin l’opinió sobre la ciutat i els seus problemes, les sensibilitats del món associatiu i la mirada tècnica. Aquesta reflexió haurà de ser oberta i participada pel conjunt dels agents socials de la ciutat, dotant-la de rigor i contribuint a crear ponts de confiança entre la institució municipal i la ciutadania.

L'objectiu expressat pel tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat és que  “les conclusions que sorgeixin d’ambdós protocols responguin a les necessitats presents i futures de la ciutat i la diagnosi compti també amb els consensos necessaris”.

Per aconseguir-ho, es definiran diverses metodologies de participació que eixamplin l’abast d’ambdós espais de participació, generant espais de debat i de treball per definir les línies mestres i les prioritats que han de regir la construcció del futur de la ciutat.

Entre els temes a treballar en el marc del Protocol per a la gestió dels ecosistemes del rodal i el Protocol per a la Sostenibilitat i el canvi climàtic a Sabadell, hi ha propostes com el Pla Especial de Camins de Sabadell, ara en fase d'Estudis Previs; l'abordatge del futur del Parc Agrari de Sabadell sobre el qual existeixen propostes tècniques; el Pla Director de subministrament d'aigua de Sabadell, en curs de redacció; i el Pla d'Acció per a l’Energia sostenible 2015-2020, que properament es posarà a consulta per tal de recollir aportacions que el puguin completar i millorar i altres documents d'aquesta naturalesa.