PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Sabadell acull dos cursos i un taller de la 16a Escola d’Estiu del Voluntariat

Per segon any consecutiu Sabadell és una de les seus on es duu a terme la formació presencial dins el marc de la 16a Escola d’Estiu del Voluntariat...

Per segon any consecutiu Sabadell és una de les seus on es duu a terme la formació presencial dins el marc de la 16a Escola d’Estiu del Voluntariat, que organitza el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

La setzena escola d’estiu s’adreça a les persones voluntàries, als coordinadors de voluntariat i als dirigents de les entitats sense ànim de lucre, si bé hi ha una oferta de cursos d’iniciació oberta a la ciutadania en general.

La formació la duen a terme les escoles del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i altres entitats especialitzades. L’edició d’enguany consta de cursos presencials en diverses ciutats de Catalunya, tallers i cursos i seminaris en línia que potencien l'oferta formativa de la Generalitat.

A Sabadell s’han dut a terme, els dies 3 i 4 de juliol, el curs Acompanyament emocional a l'equip de voluntaris, dirigit a coordinadors de voluntariat i dirigents d'entitats, en el qual han participat 14 persones i, el dia 2 de juliol, el taller Recursos per a la dinamització de grups i equips de treball, dirigit a coordinadors de voluntariat, en aquests hi han participat coordinadors i dirigents de diverses entitats de la ciutat totes elles vinculades a entitats e voluntariat. Per al proper més de setembre, i en concret els dies 18 i 19, està previst el curs El sentit de ser voluntari: Qui sóc jo?, dirigit a persones que estiguin duent a terme un voluntariat. Les inscripcions pel cursos i tallers del setembre continuen obertes fins al 21 de juliol.

L’EEV és una oportunitat per aprofundir en la formació dels diferents àmbits de l’acció voluntària, adreçada tant a la ciutadania en general com a les persones que ja fan voluntariat en associacions i entitats sense ànim de lucre. Els objectius que es planteja són: 

-                    Oferir una formació específica del món del voluntariat.

-                    Potenciar l’intercanvi d’experiències entre voluntaris i associacions de voluntariat.

-                    Crear un espai diferent de reflexió i anàlisi sobre el món del voluntariat

-                    Fomentar les relacions entre els voluntaris de diferents indrets del país.

-                    Respondre –a través de la formació– a les necessitats del sector.

Podeu trobar la informació, tant de les formacions que es duen a terme a Sabadell, com de la resta de formacions que es fan a les diferents seus a: www.sabadell.cat/sabadellsuma