PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

L’alcalde repassa les primeres accions de govern

L’emergència social, el codi ètic, l’auditoria de l’Ajuntament, la participació i les municipalitzacions, eixos principals...

L’emergència social, el codi ètic, l’auditoria de l’Ajuntament, la participació i les municipalitzacions, eixos principals

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, acompanyat per part dels regidors d’ERC i La Crida, ha repassat les primeres accions de govern, i ha marcat els eixos principals deeixos22 l’acció de govern. Aquests eixos “passen per l’emergència social, el codi ètic, l’auditoria, la participació i les municipalitzacions”, tal com ha destacat Juli Fernàndez. “Després d’una setmana de govern, s’han anat implementant les primeres mesures: fruït de la peça 33 del cas Mercuri hem obert un expedient informatiu, es va fer una reunió amb la PAH i ens vam comprometre a complir totes les mesures programàtiques i de govern relacionades amb l’accés a l’habitatge; a més s’ha nomenat Pepita Llonch com a cap de la policia”, ha repassat l’alcalde. Fernàndez també ha explicat que s’ha posat en contacte amb el jutge degà de Sabadell per demanar una reunió per aturar tots els desnonaments a la ciutat i ha reiterat el compromís que l’empresa VIMUSA no efectuarà cap nou desnonament.

Entre altres mesures que s’han portat a terme aquests dies hi ha la presentació conjuntament amb la Creu Roja i el Rebost Solidari del dispositiu municipal per garantir l’alimentació infantil durant les vacances. Avui ha avançat que en el pla d’emergència social es convocaran totes les entitats financeres per exigir que adoptin unilateralment les mesures legislatives impulsades per la ILP sobre Habitatge i Pobresa Energètica. Se’ls anunciarà una campanya de responsabilització pública si segueixen practicant desnonaments i no fan una aportació significativa al parc local públic de lloguer social. A més, ha anunciat la creació d’una Oficina d’Atenció a la Pobresa Energètica on els ciutadans puguin denunciar els talls de subministrament.

Juli Fernàndez ha destacat que hi ha hagut decisions que marquen un canvi d’actitud “per recuperar la confiança de la gent”. “Amb l’obertura de portes de l’Ajuntament de bat a bat, la finestra del despatx de l’alcalde i la renúncia a l’escorta i als cotxes oficials, ja es pot veure amb aquestes primeres accions que la voluntat d’aquest govern passa per situar les persones i les seves necessitats per davant de tot”, ha explicat.

En l’àmbit del codi ètic i model de govern ha destacat que reduiran la massa salarial dels càrrecs electes un 25% i suprimiran les dietes. Pel que fa a l’auditoria ha explicat els propers passos a seguir: “Hem traslladat als serveis jurídics la necessitat d’iniciar tràmits per contractar una auditoria i convocarem una reunió amb el moviment veïnal, la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute i representants sindicals per iniciar un procés que ens permeti auditar la situació econòmica, financera, d’estructura i llocs de treball del consistori”.

 

Sobre les municipalitzacions, ha explicat que ha demanat als serveis tècnics informes sobre la internalització dels contractes que s’han acabat o estan a punt de fer-ho i que s’enviarà el Pla de municipalitzacions a totes les seccions sindicals de les empreses de Serveis Municipals perquè s’impliquin en el procés d’escrutini de possibilitats de recuperació del control d’aquestes empreses per part del municipi.

 

Pel que fa a la participació ciutadana, l’alcalde ha dit que “el nou govern està amatent a demandes fetes per entitats socials amb l’objectiu de recuperar la confiança, iniciar la regeneració política i posar les necessitats de la gent com a prioritats”.

 

Cartipàs municipal

 

L’alcalde ha afirmat que treballen perquè les propostes del govern tirin endavant “i perquè el Govern sigui estable i ampli”, i ha avançat que a finals de setmana s’anunciarà el cartipàs municipal.

Maties Serracant, regidor de l’Ajuntament de Sabadell, ha explicat que, malgrat no tenir cartipàs municipal, “és un deure urgent de l’alcalde i els vuit regidors de govern”. “Tots estem avui a l’Ajuntament fent feina, resolent problemes i orientant les noves decisions del govern”, ha afegit.

Sobre les relacions amb l’oposició, ha dit que aquest matí han començat els contactes amb els grups i que amb aquesta ronda volen establir “nous instruments perquè el conjunt de grups que formen el consistori puguin treballar amb les màximes facilitats”.