PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Els participants de Els nois i noies tenen la paraula exposen a l’Ajuntament les conclusions del treball fet al llarg del curs sobre “Sabadell i els Drets dels Infants”

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquest matí l’acte de cloenda de l’activitat Els nois i noies tenen la paraula...

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquest matí l’acte de cloenda de l’activitat Els nois i noies tenen la paraula, durant el qual una representació dels cinc centresparaula15 participants han estat rebuts per l’alcalde de Sabadell en funcions, Joan Carles Sánchez, i pel tinent d’alcalde i regidor d’Educació en funcions, Ramon Burgués. A la trobada, els nois i noies han llegit un manifest on exposaven la feina feta al llarg del curs a l’entorn d’aquesta activitat. Enguany, el tema de reflexió de la proposta ha estat “Sabadell i els Drets dels Infants”. Hi han participat alumnes de cinquè, sisè i primer d'ESO de les escoles Arraona, Creu Alta, Santa Clara, Xalest i Xaloc.

Els nois i noies tenen la paraula s’emmarca dins el programa municipal Ciutat i Escola que s'oferta als centres de Sabadell. Amb l’activitat, es facilita als infants i joves l'aprenentatge de la participació ciutadana a través de situacions reals i de fer reflexionar l'alumnat del cicle superior de primària i l'ESO sobre alguns aspectes relacionats amb la ciutat. Del que es tracta és de fomentar el diàleg com a via per compartir punts de vista, per conèixer i per fer propostes. Aquest curs, Els nois i noies tenen la paraula ha comptat amb la implicació de 160 infants a Sabadell.

Durant la sessió d’avui els noies i noies han presentat les conclusions del seu treball i després han mantingut un diàleg amb l'alcalde i el regidor, per traslladar-li les seves preguntes o inquietuds. Tot plegat arriba després que els nens i nenes hagin treballat el tema del curs, "Sabadell i els Drets dels Infants", a classe i s'hagin reunit en trobades intercentres.

A la trobada, Joan Carles Sánchez ha felicitat els alumnes per la feina feta i els ha encoratjat a “continuar estudiant i esforçant-se”. Així mateix, els ha dit que “qualsevol de vosaltres en el futur, amb un mica de preparació, pot acabar assegut en un d’aquests seients per servir als altres”, ha comentat referint-se als seients del Saló de Plens, alhora que els ha recordat que “l’Ajuntament i el conjunt de les institucions estan al vostre servei i per tant, com a ciutadans, podeu exigir bons serveis”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació en funcions, Ramon Burgués, els ha dit que “heu fet una gran feina de reflexió” i els ha recordat que “el món és molt gran. Hi ha molts nens i nenes en altres països que no tenen drets bàsics assolits. I aquí al nostre país els drets que ara tenim no els hem tingut sempre. S’han anat guanyant drets perquè els hem anat reclamant”. En aquest sentit, “és important que reivindiqueu els vostres propis drets”.

Ciutat i Escola

El programa municipal Ciutat i Escola, dins el qual trobem l’activitat Els nois i noies tenen la paraula, promou Sabadell com a agent educatiu amb l'objectiu de reforçar el currículum que els alumnes treballen a l'aula. Del que es tracta és de complementar el que els estudiants aprenen a classe amb les possibilitats educatives que la ciutat pot oferir a tots els nivells.