PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Servei de Mediació de l’Ajuntament lliura els diplomes del curs de resolució de conflictes als alumnes que hi han participat

conflictespEls 27 participants en la tercera edició del curs Eines de mediació van rebre els seus diplomes d’aprofitament...

Els 27 participants en la tercera edició del curs Eines de mediació van rebre els seus diplomes d’aprofitament ahir a la tarda de la mà de la regidora de Relacionsconflictes Ciutadanes, Anna Carrasco.

El curs està organitzat pel servei municipal Sabadell Mediació i està adreçat a alumnes voluntaris de diferents centres educatius de la ciutat, que exerceixen de mediadors ens els seus centres educatius, i té per objecte impulsar i divulgar la mediació i els valors de la cultura de la pau entre els joves i potenciar la seva capacitat per resoldre els propis conflictes de manera pacífica.

En aquest sentit, la regidora de Relacions Ciutadanes va voler destacar “el valor preventiu que tenen les activitats de formació i divulgació de la cultura de la mediació i la resolució pacífica de conflictes, com aquesta que ha conclòs avui. El fet que avui aquests joves hagin tingut algun contacte amb la cultura de la mediació, que sàpiguen que hi ha alternatives eficients al tractament violent de les dificultats de convivència, pretén tenir un efecte notable sobre les relacions de convivència a la ciutat”.

Carrasco tambéva felicitar els joves participants pel seu entusiasme i per la dedicació altruista d’una part del seu temps lliure a una activitat que redundarà en la millora de la convivència a la ciutat, aprenent els valors del diàleg, l’empatia, el respecte i la cooperació.I va afegir: “el joves sou el futur i la nostra societat necessita persones com vosaltres, és a dir, compromeses i implicades, que vulguin construir un món millor a través del diàleg i l'empatia amb els altres”.

Durant del curs, que s’ha dut a terme al llarg de 7 setmanes dels mesos de març i abril, els alumnes han pogut aprofundir en les tècniques i les estratègies de la mediació.

A través de jocs i dinàmiques, els joves han reflexionat al voltant de la mediació i la resolució pacífica dels conflictes; han practicat el rol i les funcions del mediador i han assajat tècniques de comunicació no violenta.

La composició del grup de joves ha estat diversa, ja que es tracta d’una experiència intercentres adreçada a estudiants de 3er i 4t curs de la ESO. Enguany, han participat alumnes dels instituts Agustí Serra, Arraona, Vallès, Escola Industrial, Pau Vila, Les Termes, Jonqueres i Sabadell, centres que, per la seva banda, estan desenvolupant projectes de mediació i resolució pacífica de conflictes.

El joves mediadors tindran l’oportunitat de presentar la seva experiència a la VII Trobada d’alumnat mediador dels instituts de Sabadell, organitzada conjuntament pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament i el Servei municipal Sabadell Mediació, que es celebrarà el proper dia 6 de maig, i en la qual està prevista la participació de més d’un centenar d’alumnes.

Els alumnes han valorat molt positivament tant l’experiència de trobar-se amb alumnes mediadors d’altres instituts, com el valor pràctic del taller, ja que les tècniques apreses son útils per fer de mediadors als seus instituts, però també i, sobretot, per poder afrontar millor els propis conflictes.

El projecte, a més, permet establir ponts i connectar els programes de mediació dels instituts de la ciutat amb el Servei de Mediació municipal, un recurs de la ciutat per la gestió pacífica dels conflictes entre ciutadans.