PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Unes 160 persones participen a les sortides de tancament de trimestre dels tallers de memòria i lectoescriptura adreçats a la gent gran

Durant aquest mes de març, els participants dels tallers de memòria i lectoescriptura per a la gent gran...

 

 

Durant aquest mes de març, els participants dels tallers de memòria i lectoescriptura per a la gent gran, impulsats per l’Ajuntament, han pogut prendre part a les sortides culturals que s’han organitzat coincidint amb el tancament de trimestre. Les sortides van portar els participants a la Colònia Borgonyà, a Osona, en el cas dels tallers de memòria i a Cosmocaixa, en el cas dels de lectoescriptura. En total, hi van participar unes 160 persones.

Per a la regidora de Gent Gran, Anna Carrasco, “aquestes sortides culturals són un gran complement i un element que enriqueix el que les persones grans han treballat o après als tallers”. Així mateix, la regidora ha subratllat que “suposen una oportunitat de reforçar els vincles establerts entre els alumnes i fer-ne de nous, reforçant d’aquesta manera els objectius fonamentals dels tallers: promoure l’assoliment de coneixements i el manteniment d’habilitats entre la gent gran, alhora que es faciliten les relacions socials, la participació, l’envelliment actiu i la prevenció de la dependència”.

La Colònia Borgonyà és una de les més importants colònies industrials de Catalunya. Val a dir, en aquest marc que, durant aquest curs els tallers de memòria han estat treballant l’eix temàtic del tèxtil i és per això que, per reforçar-lo, es va organitzar la visita a l’antiga colònia situada a Sant Vicenç de Torelló. Durant la sortida, els alumnes dels tallers, que es desenvolupen a diferents punts de la ciutat, van tenir ocasió de visitar, i en alguns casos reviure, com es desenvolupava la vida quotidiana en una instal·lació d’aquest tipus. Concretament van poder veure la casa bressol, el teatre, els xalets de les persones jeràrquicament més rellevants, els carrers, l’economat, l’interior d’un habitatge dels treballadors, el canal, les calderes... en definitiva, els diferents elements que constituïen aquest microcosmos tan particular que es va donar a finals del segle XIX i fins a superar la meitat del segle XX.

Pel que fa a la sortida cultural al Cosmocaixa de Barcelona, un equip de voluntaris sèniors va ser al càrrec de la visita guiada al museu per als alumnes que es van inscriure a la sortida. Com en el cas de Memòria, els tallers de Lectoescriptura es porten a terme en una desena de punts de la ciutat.

Els tallers de memòria compten amb un total de 140 alumnes i els de lectoescriptura amb uns 120 aproximadament