PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Vapor Llonch acull la cloenda de programes d'Ocupació amb la participació de prop de 100 persones, en el marc del Pla de Barris del Riu Ripoll i del Sud

Participants en els programes d'Ocupació que l'Ajuntament de Sabadell organitza a través del Vapor Llonch han rebut un diploma ...

Participants en els programes d'Ocupació que l'Ajuntament de Sabadell organitza a través del Vapor Llonch han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquest projecte. L’acte de cloenda s’ha celebrat avui i ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso i del regidor de Promoció Econòmica, Lluís Monge.

Josep Ayuso ha volgut felicitar els participants “i donar-vos les gràcies per prendre part en un programa que combina formació i ocupació, obrint d’aquesta manera una nova porta al vostre futur a través del Vapor Llonch. Un servei (el Vapor) que ha estat i seguirà al vostre costat, posant diferents recursos al vostre abast i oferint-vos suport si necessiteu diferents serveis com per exemple assessorament per muntar una empresa, entre molts altres”, ha comentat.  

Un total de 98 persones han participat en l'edició d'aquests programes de formació i treball emmarcats en els projectes Treball als Barris del Parc Fluvial del riu Ripoll i Treball als Barris del  Districte 6é, finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i vinculats a la Llei de Barris. L’àmbit, per tant, de les actuacions que s’han desenvolupat ha estat per un costat Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda i Les Termes i per l’altre Can Puiggener, Torre-romeu, Can Roqueta i Poblenou.

Les persones beneficiàries han gaudit d’un contracte laboral que, en funció de cada cas, ha oscil·lat entre els sis mesos i l’any. Alguns d’aquests programes s’han adreçat específicament a joves menors de 25 anys i altres a persones d’una franja d’edat superior.

L’objectiu d’aquests programes d’ocupació és doble. Es tracta d’oferir una experiència laboral als participants, alhora que realitzen obres i serveis d’interès general i social per millorar les zones habitades. De fet, tots els participants han tingut un projecte laboral associat concret i la seva activitat laboral s’ha combinat amb la formativa. D’aquesta manera, es proporciona a les persones que hi han pres part, a més d’experiència laboral per millorar el seu entorn més proper, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de  treball.

Els programes que ara finalitzen han inclòs diferents especialitats que van des d’hostaleria, manteniments, construcció, pintura, neteja viària, horticultura, jardineria, producció multimèdia, dinamitzador TIC, administració, mainaderes i atenció a la infància.

El servei d’ajut per trobar feina

En paral·lel a aquests programes de formació i treball, les persones residents a aquestes zones de la ciutat  han  tornat a comptar durant 2014 amb un servei diari d’orientació professional i recerca de feina. En concret, aquest Dispositiu d’Intermediació Laboral s’ha donat per a tot el veïnat interessat des del Centre Cívic de la Creu de Barberà i els Centres Cívics de Can Puiggener i de Torre-romeu. El Vapor Llonch ha gestionat aquests dispositius per atendre les persones de la zona que busquen feina i detectar les necessitats de personal per part de les empreses.  S’ha ofert assessorament personalitzat i sessions informatives grupals. A la vegada s’han desenvolupat accions a mida del que requereix una empresa per millorar la qualificació del veïns i veïnes en atur per incorporar-se al mercat de treball.

Un total de 815 persones han passat per aquests dispositius durant 2014. D’altra banda, des d’aquests dispositius s’ha treballat amb les empreses de la zona per cobrir llocs de treball vacants i s’han proposat les persones del barri en situació de recerca de feina a través de convenis de formació, pràctiques o altres alternatives. En  conjunt, amb totes les accions desenvolupades des dels dispositius d’Inserció Laboral  des del gener  fins al desembre s’han registrat 289 insercions laborals dels veïns d’aquestes zones de la ciutat en empreses del territori.