PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

L’Ajuntament reconeix els voluntaris i la seva tasca

L’Ajuntament de Sabadell va celebrar ahir un acte de reconeixement per a totes les persones voluntàries de la ciutat a LaSala Miguel Hernández...

L’Ajuntament de Sabadell va celebrar ahir un acte de reconeixement per a totes les persones voluntàries de la ciutat a LaSala Miguel Hernández.

L’acte va estar presidit per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez i va comptarà amb l’assistència de la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco. El reconeixement va servir per posar en valor la tasca dels voluntaris, és a dir, a totes aquelles persones que dediquen part del seu temps de forma desinteressada al desenvolupament dels projectes que duen a terme les entitats de la ciutat.

En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va assenyalar “el voluntariat és imprescindible per garantir la dignitat de les persones, perquè a més, els voluntaris treballen des de la proximitat i perquè sense la seva ajuda seria impossible donar resposta a l’elevada demanda de necessitats que pateix la societat actual”.

A més, l’alcalde, va destacar que “quan les persones s’impliquen en la ciutat, acaben construint un cos social més crític, més exigent, més conscients, lliures i democràtics”.

En el transcurs de l’acte, es va fer el reconeixement a un total de 70 voluntaris i voluntàries, persones  designades per 26 entitats de Sabadell i que destaquen, precisament, pel treball voluntari dut a terme al llarg d’aquest 2013.

Un dels objectius de la trobada va ser donar a conèixer el treball que desenvolupa el voluntariat, sigui a l’àmbit dels serveis a les persones, la conservació del medi ambient, la cooperació internacional, la cultura i les seves variades manifestacions a Sabadell, l’esport, les activitats veïnals i les de lleure, gent gran, joves, etc. 

Tothom qui dóna una part del seu temps lliure a una fita o necessitat col·lectiva fa voluntariat. És, per tant, un acte on tenen cabuda les diferents mostres de voluntariat que hi ha a la ciutat,i per aquest motiu, al final de l’acte va actuar el Cor de Gospel “La Carena”, de la Unió Excursionista de Sabadell, entitat que desenvolupa un gran nombre d’activitats amb voluntaris i voluntàries, que destinen part del seu temps a projectes d’àmbit esportiu, de lleure i culturals.

Enguany les entitats que van rebre reconeixen dels seus voluntaris van ser:

 

Entitat

ACTUA VALLÈS

AGRUPACIÓ DE VEÏNS DE CA N'ORIAC

ANDI DOWN SABADELL

ASSOCIACIÓ DE PERSONES SORDES DE SABADELL

ASSOCIACIÓ ÊTHOS

ASSOCIACIÓ JUVENIL ESQUITX

BM PAU CASALS

CARITAS

CIPO

CLUB SOCIAL LA XAMBA - SALUT MENTAL SABADELL

CNL

COORDINADORA DE GENT GRAN

CREU ROJA SABADELL

ESPAI SOCIAL SABADELL. FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA

FUNDACIÓ AVAN AMICS DE LA NEUROLOGIA

FUNDACIÓ PRIVADA ATENDIS

FUNDACIÓ SID MOSKITIA

GRANDALLA

INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA M. CRUSAFONT - ICP

LLIGA PROTECTORA D'ANIMALS I PLANTES DE SABADELL

ONCOLLIGA

PARRÒQUIA DE SANT PERE APÒSTOL DELS MERINALS

RESIDÈNCIA MUTUAM LA CREUETA

SCAI

TAULÍ

VOLS - Voluntariat Solidari

 

Quatre anys de Sabadell Suma

Sabadell Suma coordina i gestiona els programes i serveis adreçats al voluntariat, informant, assessorant i orientant a la ciutadania i a les entitats i donant reconeixement públic a les persones voluntàries.

Un dels objectius bàsics del programa és fer de pont entre ciutadania i entitats, afavorint la incorporació del voluntari allà on millor pot dur a terme la seva col·laboració.

Per aconseguir-ho treballa des de diferents línies:

-         La de promoció, reconeixement i difusió de la tasca que desenvolupen entitats i voluntariat.

-         Vehiculant persones que volen fer voluntariat a les associacions i difonent les crides de voluntariat que fan arribar les entitats.

-         Assessorant a aquelles entitats que volen desenvolupar el seu projecte de voluntariat.

-         Fent formació adreçada a les persones que volen iniciar o estan iniciant una tasca de voluntariat en alguna entitat.

-         Dins el marc del Ciutat i Escola fent xerrades i fomentant el voluntariat entre els joves de la ciutat amb diferents programes i projectes que es porten a terme amb centres educatius de Sabadell.