PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Pla de Barris del Riu Ripoll conclou amb un balanç positiu

El Pla de Barris del Riu Ripoll al seu pas per Sabadell ha arribat a la fi. El darrer Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de Barris del Riu Ripoll va tenir lloc ahir...

El Pla de Barris del Riu Ripoll al seu pas per Sabadell ha arribat a la fi. El darrer Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de Barris del Riu Ripoll va tenir lloc ahir amb representants de la Generalitat, de les entitats i associacions dels barris i del propi Ajuntament.

El projecte d’Intervenció Integral en els barris del Ripoll ha tingut un recorregut de 8 anys (2006-2013), durant els quals s’han invertit prop de 18 milions d’euros en programes socials i urbanístics.

Amb el termini del projecte exhaurit l’any 2009, va ser necessari sol·licitar una pròrroga per poder acabar les obres endegades. Així doncs entre els anys 2010 i 2013 s’han finalitzat projectes tan emblemàtics com: l’ampliació del Centre Cívic de Can Puiggener, la construcció del nou Centre Cívic de Torre-romeu, la instal·lació d’ascensors i la rehabilitació en edificis plurifamiliars, la creació del parc de la Clota i del camí del Molí de l’Amat o l’ascensor d’ús públic a Can Puiggener.

Durant el desenvolupament del Comitè d’Avaluació i Seguiment s’han fet, per part de tots els membres, les valoracions finals del projecte, entre les quals cal destacar:

- La millora substancial de l’accessibilitat als barris del Ripoll amb les actuacions realitzades, sense obviar la dificultat en l’execució d’algunes d’elles, que han fet allargar els terminis de finalització.

- L’esforç que des de l’Ajuntament s’ha hagut de fer per finalitzar les actuacions en un moment de crisi socioeconòmica.

- La importància que ha tingut en tot el procés el paper de les entitats i associacions, que es van creure el projecte des del primer moment i han ajudat a desenvolupar-lo. 

- Així mateix s’ha fet evident que els moment de crisi socioeconòmica fan que calgui continuar intervenint en aquests àmbits, més enllà de la Llei de Barris.

Cal recordar que el Pla de Barris ha estat cofinançat entre l’Ajuntament i la Generalitat, al 50%.