PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

L’encesa dels llums nadalencs, l’obertura de la Pista de gel i la Fira de Santa Llúcia marquen l’inici de la Campanya de Nadal

La tradicional encesa de llums de Nadal ha iniciat aquesta tarda de forma simbòlica la Campanya de Nadal als eixos comercials de Sabadell...

La tradicional encesa de llums de Nadal ha iniciat aquesta tarda de forma simbòlica la Campanya de Nadal als eixos comercials de Sabadell. L’acte d’encesa s’ha portat a terme al passeig de la plaça Major, a les 6 de la tarda. Poc després, al mateix passeig s’ha inaugurat la Pista de Gel que enguany, com a novetat, s’instal·la a la ciutat durant les Festes. A continuació, s’ha portat a terme una visita a la Fira de Santa Llúcia. Es tracta de tres de les múltiples propostes que integren la Campanya de Nadal, que es posa en marxa a la ciutat amb l’objectiu de dinamitzar, fidelitzar els clients als comerços de la ciutat i alhora atreure’n de nous. Els actes d’aquesta tarda han comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, el regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, diversos representants de les associacions de comerciants de la ciutat i també de l'Agrupació de Firaires de Santa Llúcia de Sabadell.

En aquest sentit, Carles Bosch, ha volgut remarcar que “la tradicional encesa de  llums de Nadal aporta una visió positiva a aquesta època de l’any, un temps on la solidaritat ha de ser un dels valors més importants per tota la ciutadania.   Bosch, ha afegit: “Alhora aquest acte dóna el tret de sortida a activitats nadalenques i a la campanya comercial de Nadal”.

Els llums de Nadal s’han encendran als eixos comercials de Sabadell fins al 6 de gener entre les 6 de la tarda i les 10 del vespre. En total, 404 arcades engalanaran 54 carrers. Les diferents associacions de comerciants de Sabadell són les responsables d’aquest enllumenat conjuntament amb l'Ajuntament. Per contribuir a l’estalvi energètic, un any més, totes les associacions han optat per la tecnologia LED, que permet elevades prestacions quant a intensitat lumínica, amb un baix consum.

Pel que fa a la Pista de Gel, té una superfície de 30 x 16 metres i capacitat per a 100 persones a la vegada. La instal·lació estarà oberta fins el 12 de gener entre les 11 del matí i les 2 del migdia i les 4 de la tarda i les 9 del vespre els caps de setmana, festius i període de vacances escolars. El dies feiners, dins el període lectiu escolar, només estarà oberta a la tarda. El preu de l’entrada és de 6 euros  per 30 minuts, amb preu reduït de 3 euros per a grups d’escolars de 25 nens mínim, amb reserva prèvia.

Durant les Festes, les associacions de comerciants de Sabadell impulsaran un conjunt de propostes d’oci, promocions especials i sortejos per animar les compres de Nadal i potenciar el sector. Entre aquestes propostes, destaquen les activitats infantils, amb les visites dels ambaixadors reials a diferents eixos comercials de la ciutat. Al programa destaca, així mateix, la Nit de Compres, promoguda per Sabadell Comerç Centre, amb el suport de l’Ajuntament, i que tindrà lloc demà dissabte, 30 de novembre. Una nit per comprar de tot i gaudir d’un complet programa d’activitats lúdiques, com concerts, ball o tallers de maquillatge infantil.

Fira de Santa Llúcia

Una altre dels clàssics del Nadal tampoc no faltarà aquestes Festes: la Fira de Santa Llúcia. Impulsada per l'Agrupació de Firaires de Santa Llúcia de Sabadell, la Fira s’ubicarà al passeig de la Plaça Major fins el 23 de desembre de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre. Comptarà amb prop d’una trentena de casetes.

D’altra banda, la Fira d'Artesans de Nadal de Sabadell (FANSA), s’instal·larà a la pl. del Dr. Robert del 13 de desembre al 5 de gener amb una variada oferta de productes artesans de qualitat i amb una vintena de tallers artesanals d'arreu de Catalunya.