PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Sabadell se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Sida

L’1 de desembre es commemora arreu el Dia Mundial de la Sida. Enguany, aquesta jornada, amb la qual milions de persones renoven ...

L’1 de desembre es commemora arreu el Dia Mundial de la Sida. Enguany, aquesta jornada, amb la qual milions de persones renoven el compromís per posar fi a l’epidèmia, porta com a lema “Avançant cap a la meta d’arribar a zero”. Sota aquesta màxima, Sabadell acull diverses activitats que pretenen reforçar la idea que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que és bàsic mantenir els avenços en prevenció, diagnòstic precoç i tractaments, així com també en la no discriminació de les persones afectades.

Avui, en roda de premsa, la regidora de Salut, Cristina Moreno, ha comentat que “treballem molt en mesures preventives, conjuntament amb les entitats”, però cal continuar endavant. En aquest sentit, ha remarcat que cal continuar potenciant, entre altres aspectes, “el correcte accés als tractaments i la detecció precoç, així com tot el relacionat amb la prevenció en els comportaments sexuals”. També ha volgut agrair la tasca que porten a terme les associacions que, com Actuavallès, treballen en l’àmbit del VIH-SIDA. Val a dir que enguany Actuavallès commemora el seu vintè aniversari treballant per donar suport als afectats i famílies així com en tasques de sensibilització i prevenció.

L’acte central a Sabadell, organitzat per Actuavallès en col·laboració amb l’Ajuntament, tindrà lloc el proper diumenge, 1 de desembre, a les 7 de la tarda, al Teatre Principal. Un acte protagonitzat per Planeta Impro i el seu espectacle “I tu, què en saps” i que serà presentat per la periodista sabadellenca Marta Cáceres. Durant la trobada, el director del Servei de malalties infeccioses de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Dr. Ferran Segura, farà la lectura del manifest de la commemoració d’enguany.

El preu de les entrades es de 10 euros i es poden adquirir al Teatre Principal o bé per Internet www.sabadell.cat/ca/cultura ó directament a l’enllaç:

https://www.koobin.com/sabadell/index.php?action=PU_evento&Ev_id=417

Així mateix, es poden fer aportacions a la Fila 0, a favor d’Actuavallès, a través del compte: 

Fila 0                 BBVA              0182-8682-29-0200087799

D’altra banda, Actuavallès s’adhereix també a la “Setmana Europea Test VIH”, promoguda per la Plataforma “HIV in Europe”, i que, sota el lema “testingweek”, pretén fomentar la detecció precoç del VIH com una estratègia per al control de la pandèmia. I és que, tal i com ha explicat avui el president d’Actuavallès, Joan Offroy, “hi ha molts casos de retard de diagnòstic i, en aquest marc, la solució és molt fàcil: prevenció, en aquest cas centrada en la necessitat de fer-se la prova per tal de tenir un diagnòstic precoç. És per això que, en aquesta setmana del “testingweek”, informarem de les vies de transmissió del VIH i recordarem que tenim el projecte de la prova ràpida. Una prova en la qual comptem amb una psicòloga per donar suport a les persones en el cas que el test surti positiu”.

Del 22 al 28 de novembre, els voluntaris d’Actuavallès donaran informació sobre la prova del VIH a diversos punts de la ciutat de forma itinerant.

Així mateix, cal destacar que el dia 1 de desembre Actuavallès, conjuntament amb el Centre Sara i Creu Roja, instal·laran un estand informatiu a la plaça de Sant Roc.

L’Escola Illa  participa en un projecte sobre el VIH d’àmbit estatal

En el marc de la commemoració a Sabadell del Dia Mundial de la SIDA, l’Escola Illa participarà en un projecte-concurs, impulsat per la Coordinadora  Estatal de VIH Sida (CESIDA), de la qual Actuavallès és membre, i que culminarà amb l'elaboració d'una campanya per a joves de tot l'Estat espanyol de prevenció de les malalties de transmissió sexual.

Mitjançant aquesta acció, CESIDA portarà a terme unes jornades de caràcter creatiu i dinàmic a universitats, centres educatius i de creació artística de tot l’Estat, a les quals estudiants d’entre 18 i 35 anys es podran informar sobre el VIH/Sida, les infeccions de transmissió sexual, la discriminació relacionada amb elles i sobre com crear una campanya de sensibilització i impacte social. En aquest marc, l’Escola Illa acollirà el proper 27 de novembre aquesta jornada Think Tank

Un cop realitzades les jornades als centres que s’hi acullin i amb el suport d'informació que estarà disponible en línia, els i les joves podran participar en el concurs a través del qual CESIDA cerca el millor projecte per llençar una campanya a tot l’Estat de prevenció del VIH.

Més informació a:

http://hivthinktank.org