PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Vapor Llonch obre el període de sol·licituds de cursos adreçats a joves sense estudis secundaris

Les peticions de l'oferta provisional de nous Programes de Qualificació Professional Inicial s’han de presentar al Centre de Formació Cal Molins abans del 29 de novembre ...

Les peticions de l'oferta provisional de nous Programes de Qualificació Professional Inicial s’han de presentar al Centre de Formació Cal Molins abans del 29 de novembre

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, obre el període d’informació i de presentació de sol·licituds de l'oferta provisional de Programes de Qualificació Professional Inicial adreçats a joves sense estudis, pendent de l’aprovació definitiva per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En concret, les persones interessades en optar a alguna de les  places previstes dels cursos han de dirigir-se al Centre de Formació Cal Molins (c. dels Calders, 32) abans del 29 de novembre, per recollir la documentació necessària per formalitzar la seva petició, en horari de 8.00 a 14.00 hores.

L’oferta provisional prevista inclou el curs d’Auxiliar de Reparació i Manteniment de Vehicles Lleugers, Auxiliar de Pastisseria i Fleca, Auxiliar de Fusteria i Instal·lació de Mobles i Auxiliar d’Indústries Grafiques i Serigrafia. Un cop aprovats els cursos, es procedirà a la selecció de participants. Els cursos s’iniciaran de manera esglaonada partir de desembre de 2013 i es desenvoluparan a les instal·lacions de Vapor Llonch i del Centre de Formació Cal Molins. Qualsevol persona interessada en ampliar la informació dels cursos pot accedir al web www.vaporllonch.net.

Els requisits per accedir a aquest cursos són tenir entre 16 i 25 anys, amb preferència per als menors de 21 anys, no haver obtingut el graduat/da en ESO i estar inscrits al Servei d’Ocupació com a demandant d’ocupació.

Continuïtat dels estudis reglats

A través d’aquests programes, s’ofereixen més possibilitats d’inserció laboral, més facilitats per a l’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i també l’oportunitat d’obtenir el títol de graduat/da en ESO en coordinació amb les escoles d’adults de la ciutat. Els resultats de l’anterior edició va registrar un alt grau d’inserció, especialment pel que fa a la continuïtat dels estudis reglats. Un element clau i d’èxit del programa és la coordinació amb els gremis, associacions empresarials i empreses. Aquesta formació es realitza amb la col·laboració d'empreses del territori i inclou un període de pràctiques.

En aquests moments, les famílies professionals dels cursos que ja estan en marxa són:  Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restaurant i bar. Tots dos cursos es van iniciar el passat setembre.