PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Aquest dissabte la ciutat celebra la 4a Mostra de Solidaritat i Cooperació

Sota el lema “Vine a la Mostra i demostra! Sabadell, junts amb la pobresa”, aquest dissabte, 19 d’octubre, de les 11 del matí ...

Sota el lema “Vine a la Mostra i demostra! Sabadell, junts amb la pobresa”, aquest dissabte, 19 d’octubre, de les 11 del matí a 2/4 de 9 del vespre, la plaça del Doctor Robert acollirà 4a Mostra de Solidaritat i Cooperació. L’esdeveniment es celebra amb motiu del Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa, que es conmemora demà, 17 d’octubre.

Amb aquest lema, les entitats organitzadores volen reivindicar els drets per a tothom davant un context mundial de crisi i remarcar la importància de cercar solucions globals per canviar situacions que afecten tant països del Sud com del Nord i reivindicar els problemes i principis bàsics de tots.

Tal com ha comentat el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, en la roda de premsa d’aquest migdia, “la mostra té dos objectius: que les entitats treballin entre elles, es coneguin i facin xarxa i donar a conèixer a la ciutadania tot el que es fa en matèria de solidaritat. Som coresponsables hi hem de sumar voluntats, perquè des de l’esforç unit s’arriba més lluny”. també ha comentat que aquest any “es compta amb el Rebost Solidari, que s’ha afegit a la Mostra”.

Agustín Lorca, membre de la Xarxa Solidària Sabadell-Colòmbia, ha declarat que “aquesta és una bona ocasió per conèixer les entitats frec a frec, amb proximitat i contacte directe”.

Carme Manyelic, delegada a Sabadell de la Fundació Vicente Ferrer, ha llegit el manifest de la Mostra, on es diu que la pobresa és una violació dels drets humans i que actualment hi ha una feminització de la pobresa, ja que un 70% de les persones atrapades en la pobresa absoluta són dones.

El programa s’inicia a les 11 del matí amb el Taller de danses, a càrrec del grup infantil de l’Esbart Sabadell Dansaire i la pintada de grafits, a càrrec de l’Associació Grafftàstiks. A les 12 del migdia, tindrà lloc una sessió de contes, a càrrec de Rosa Fité. Cap a la 1 del migdia es farà una Batucada, a càrrec de l’agrupació Tucantam, que recorrerà el c. Gràcia, el c. de l’Escola Industrial, la pl. del Mercat, el c. d’En Font i la pl. del Gas fins a arribar novament a la pl. del Doctor Robert, per llegir el manifest elaborat de forma consensuada per les entitats. La lectura serà a càrrec de Marc Balaguer, actor de la sèrie Polseres vermelles.

A partir d’aquí hi haurà una pausa en la programació fins a la tarda, en què es reprendrà la jornada a les 4, amb diverses activitats infantils. A partir de les 17.15 h es durà a terme la xocolatada solidària, una proposta realitzada gràcies a la col·laboració de Xocolates Genescà, Art Bo i Pa Natural, que oferiran un berenar a totes les persones que col·laborin en la recollida d’aliments (els productes més necessaris són: sucre, galetes, llegums de pot, tomàquet fregit, llet i pasta).

A les 17.30 h es farà un espectacle de màgia, a càrrec del Mag Manu. Un hora més tard, a les 18.30 h, hi haurà una segona sessió de contes, aquest cop a càrrec de Ruth Ortin Lozano, de la Fundació Vicente Ferrer. A les 19 h, es tornarà a llegir el  Manifest i a les 19.10 h es realitzarà l’espectacle infantil “Ballaruca d’arreu del món”, amb la companyia Rah-mon Roma duo. Per finalitzar la jornada, l’Associació Catalana de Bollywood portarà a terme, a les 20 h, un espectacle i un taller de Bollywood.

Durant tota la jornada, a la plaça del Doctor Robert també hi haurà la Mostra d’Entitats de Solidaritat i Cooperació, Jocs Gegants del Món, a càrrec de la Creu Roja, taller de Tunu a càrrec de la Fundació Sid Moskitia, Scrabble solidari a càrrec de l’Associació Solidària Anantapur i de Sonrisas de Bombay, Taller de pintura de mandales amb l’Associació Amics d’Escola de Ghazni i altres activitats a les diverses parades de les entitats.

La Mostra de Solidaritat i Cooperació està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i el Consell de Solidaritat i Cooperació. En aquesta ocasió, ha estat liderada per la Comissió de sensibilització del Consell, en la qual han participat l’Ajuntament de Sabadell amb les 23 entitats que s’han reunit durant tot l’any per anar configurant el programa de la jornada: Acció solidària del Vallès, Agermanament sense fronteres, Amics Escola de Ghazni, Anaruz, Assemblea comarcal Creu Roja a Sabadell, Associació afrocatalana d’acció soli­dària de la Casamance, Associació Missirah Yakali, Associació solidària Anantapur, Ayuda directa, Casal de l’amistat català-cubà de Sabadell, Fundació Main, Fundació privada educació solidària – Escola Pia, Fundació Quetzal, Fundació Sid Moskitia, Fundació Vicente Ferrer, Fundació Vida i Pau, Indian Sunrises, Intermon Oxfam, Rebost Solidari, Sabadell acull infants saharauís, Sindicalistes Solidaris, Sonrisas de Bombay  i Xarxa Solidària Sabadell-Colòmbia.

La línia d’aquesta Comissió ha estat promoure el treball en xarxa amb altres col·lectius, convidant diferents agents i entitats de la ciutat a participar en les accions previstes. En aquest sentit, a més de les 23 entitats participants, a la Mostra hi participen diferents associacions, empreses i ciutadans a títol individual com l’Esbart Sabadell Dansaire, l’Associació Catalana de Bollywood, Grâfftàstics, Xocolates Genescà, l’Art Bo, Pa Natural, el Mag Manu, l’actor de la sèrie Polseres Vermelles Marc Balaguer i en Carles Reiet i en German com a presentadors de la jornada.