PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

L’Ajuntament atorga prop de 30.000 euros a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes per l’organització d’activitats extraescolars

Per tal de col·laborar perquè les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) puguin organitzar activitats extraescolars, l’Ajuntament atorgarà subvencions ...

Per tal de col·laborar perquè les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) puguin organitzar activitats extraescolars, l’Ajuntament atorgarà subvencions a un total de 7 AMPA de la ciutat. Així ho ha aprovat avui la Junta de Govern Local. Els ajuts, amb un valor global proper als 30.000 euros, tenen com a objectiu donar suport i fomentar la participació de l’alumnat en les activitats extraescolars així com garantir l’equitat en l’accés a aquestes propostes.

Aquestes subvencions formen part de tot un conjunt d’ajuts que l’Ajuntament atorga a diferents entitats com a suport a les diverses línies d’actuació per a la formació dels nois i noies. Així, l’administració local també concedeix ajuts, entre altres, per l’organització de casals d’estiu, per a l’organització d’activitats de lleure durant el curs i als centres educatius per a la participació al programa Ciutat i Escola.

El regidor d’Educació, Ramon Burgués, considera que “aquest tipus de suport és molt important per mantenir l’equitat en l’accés a les activitats extraescolars fora de l’horari lectiu, per a tots aquells infants que d’altra manera tindrien dificultats per poder-les realitzar. Es tracta de col·laborar amb les associacions de mares i pares per potenciar la cohesió social i evitar que el temps de lleure sigui una font de desigualtat”.

I és que precisament el temps de lleure és un espai privilegiat per a l’aprenentatge de valors i actituds de convivència, en un marc lúdic i de contacte entre iguals. Per aquest motiu, facilitar-hi l’accés dels infants és una de les línies de treball que es fomenten ja des de fa temps des de l’Ajuntament de Sabadell.

En aquesta línia, el programa municipal L’Esplai a l’Escola pretén reflexionar sobre aquest tipus de propostes d’oci i impulsar el paper tant dels pares i mares com del teixit associatiu de la ciutat en les activitats extraescolars. Altres objectius de la iniciativa són potenciar la vessant educativa de les activitats que es fan fora de l’horari lectiu, garantir la qualitat de les propostes amb monitors experts,  promoure l’escola pública i reforçar els esplais i entitats de lleure de Sabadell.