PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Prop de 5.000 nens i nenes rebran ajuts municipals per al material escolar aquest curs

L’Ajuntament de Sabadell col·labora en la compra de material escolar i llibres de text pel curs 2013-2014, atesa la difícil situació econòmica de moltes famílies...

L’Ajuntament de Sabadell col·labora en la compra de material escolar i llibres de text pel curs 2013-2014, atesa la difícil situació econòmica de moltes famílies que, sovint, no poden fer front a la despesa que suposa la compra del material escolar.

La mesura, que s’aplica enguany de manera extraordinària, ha permès posar en marxa un sistema de prestacions econòmiques per col·laborar amb les famílies en aquesta despesa i, així, garantir la igualtat d’oportunitats entre els alumnes de la nostra ciutat, davant una necessitat tan bàsica per al procés d’aprenentatge com és el material escolar.

Aquesta mesura extraordinària s’ha pres després que la Generalitat de Catalunya hagi deixat de convocar els ajuts que habitualment feia. Fruit d’aquest fet, tant AMPAs com equips directius de diverses escoles i instituts han fet arribar a l’Ajuntament la preocupació que suposa assumir les despeses corresponents al cost dels impagats de les famílies que no poden assumir-ne el cost. 

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha explicat que donada aquesta situació “vam estudiar diferents possibilitats i el pressupost de l’Ajuntament per al 2013 va incorporar algunes mesures i una de les més importants és aquesta línia d’ajuts per a la compra de llibres”. L’alcalde ha explicat que “es tracta d’un ajut molt necessari i així ho han expressat les associacions de pares i mares”.

Sánchez ha destacat que amb aquesta iniciativa “tenim un sensació contradictòria, d’una banda volem manifestar la nostra preocupació per l’empobriment de part de la població, però tenim també la satisfacció de poder donar una resposta a aquesta situació des de l’Ajuntament a través del Rebost Solidari o amb els ajuts en matèria d’habitatge, i una línia més són aquests ajuts al material escolar.”

La partida pressupostària que es destinarà als ajuts per a material escolar és de 420.000 euros i beneficiarà a alumnes de primària i secundària obligatòria. En total, es preveu, que un 25% de l’alumnat rebi aquest ajut.

Per concedir les prestacions s’ha sol·licitat la col·laboració dels centres educatius i dels Serveis Socials municipals amb la finalitat de detectar aquells infants i joves que poden tenir dificultats per fer front a aquesta despesa.

A partir d’aquesta tasca prèvia s’han rebut 4.970 sol·licituds i, fins a la data, s’han adjudicat un total de 4.574 prestacions entre els 50 i els 100 euros per alumne, en funció del cost del material de cada centre i curs. Està previst que a principis de setembre, les famílies i els centres escolars sàpiguen si disposen de l’ajut i la seva quantia, per tal de planificar la compra del material.

De manera complementària, si a l’inici de curs es constaten altres situacions de dificultat per a la compra del material escolar o dels llibres de text, s’atendrà igualment a les famílies afectades, mitjançant la intervenció habitual dels Serveis Socials municipals.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sabadell és plenament conscient de la difícil situació econòmica per la qual estan passant moltes famílies sabadellenques i de la despesa que suposa la compra de material escolar que, tanmateix, és absolutament primordial perquè els infants i joves encarin el curs amb les màximes garanties d’èxit.