PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

L’Ajuntament cedeix un total de 106 ordinadors a 37 entitats sense ànim de lucre

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit l’acte de cessió de 106 ordinadors a entitats sense ànim de lucre de la ciutat...

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit l’acte de cessió de 106 ordinadors a entitats sense ànim de lucre de la ciutat. En total seran 37 les entitats que reben els equips. Es tracta de material informàtic de l’Ajuntament que l’administració local ja no pot fer servir, atès que ha quedat obsolet per a les necessitats de la gestió municipal. Tot i això sí pot ser utilitzat per entitats que no requereixen tantes prestacions tècniques per al seu funcionament. L’Ajuntament ja fa anys que cedeix els equips informàtics que se li han quedat antics però que poden beneficiar el teixit associatiu. Des de l’any 2000, s’ha lliurat 709 equips.

Els PC que es cedeixen són equips que s’han anat retirant de diferents serveis i departaments municipals. Són ordinadors Compaq amb processador Celeron 1700 MHz. Compten amb  teclat, ratolí, lectora de cd i monitor de tub. Tenen instal·lat el programari Win XP, Internet Explorer 8, Avast antivirus, Firefox 4, Open Office, PDF Creator, Flash Player i Acrobat Reader.

L’alcalde Joan Carles Sánchez, que ha presidit l’acte, ha destacat que “és una tasca interessant donar continuïtat a aquest material i a la vegada important per les entitats. Volem que les entitats considerin aquesta cessió com un recolzament en espècies a la seva activitat”. I també ha destacat que “les entitats no són només una realitat que s’ha de cuidar, sinó que formen el gruix de la societat civil. De fet, Sabadell compta amb un gran nombre d’entitats que amb el seu entramat sustenten la ciutat i això és d’agrair”.

La selecció de les entitats beneficiàries s’ha fet seguint els criteris establerts a les bases de la convocatòria, que prioritzen els àmbits educatius, associatiu i de serveis socials, tenen en compte el nombre de persones a qui afavoreix la cessió de l’equip, els recursos econòmics de l’associació i també prioritzen aquelles entitats que no hagin estat beneficiàries en les convocatòries efectuades en un termini màxim de dos anys abans.

Entre les entitats, hi ha de diferents àmbits: associacions de mares i pares d’alumnes, entitats de caire social, de cultura, associacions de veïns, esplais, interculturals, de discapacitat, etc.